PÅ HJEMMEKONTOR: Konsernsjef i Mørenot har selv måttet drive jobben sin fra hjemmekontor i Haugesund. Han konstaterer at det går bra i fiskeri og havbruk, men at enkeltmarked internasjonalt sliter.Pressefoto
PÅ HJEMMEKONTOR: Konsernsjef i Mørenot har selv måttet drive jobben sin fra hjemmekontor i Haugesund. Han konstaterer at det går bra i fiskeri og havbruk, men at enkeltmarked internasjonalt sliter.Pressefoto

Mørenot permitterer noen få - men gir likevel full gass

- Det er ikke snakk om å redusere noen aktiviteter hos oss i en føre-var-tankegang, sier konsernsjef Arne Birkeland.

Industri
Einar Lindbæk
Telefon 70 15 57 69
Mobil 932 56 323
16. april 2020 16:01Oppdatert:
17. april 2020 10:27

Men den store redskapsbedriften for fiskeri og havbruk tok tidlig grep for å møte en situasjon med mulig kollaps i noen av de markeder som selskapet betjener.

- Vi valgte å gå ut med et generelt permitteringsvarsel tidlig til alle våre ansatte i Norge inklusiv bedriftsledelsen. Det varselet står ved lag, men det har heldigvis ikke vært behov for å sette permitteringer ut i livet, med unntak av en noen få personer som er delvis eller helt permittert, sier Birkeland. 

Noen få permitterte

- Det gjelder noen personer i stillinger innen sidefunksjoner, mens vi har full aktivitet i alle avdelinger med produksjon, service og salg. Det jobbes overtid på grunn av stor aktivitet og vi har i tillegg innført enkelt skiftordninger for å skape best mulig sikkerhet for alle involverte i forhold til koronasituasjonen, sier Birkeland. 

Birkeland sier det var nødvendig med tre ukers nedstengning ved avdelingene i Shetland og UK, men at disse avdelingene ble åpnet for vanlig drift fra i dag.

Konsernsjef fra hjemmekontor

Birkeland har selv måttet drive jobben sin fra hjemmekontor i Haugesund. Han konstaterer at det går bra i fiskeri og havbruk, men at enkeltmarked internasjonalt sliter.

- Vi ser det er tøffe tak på Island og i New Zealand og at spesielt kystflåten i Danmark sliter. I Norge er det jobbet spesielt godt for å redusere utbruddet, som har gitt gode resultater på kort sikt. Samtidig er det en fare for at vi har det verste foran oss og må ta de nødvendig forholdsregler i driften framover, sier han.

800 ansatte 

Mørenot har om lag 800 ansatte totalt, hvorav om lag 300 i Norge. Hovedkontoret er i Søvika i Haram med 16 kontor og avdelinger rundt om i Norge og seks i utlandet i tillegg til fabrikk i Kina.

Med fabrikken i Kina fikk bedriften tidlig merke koronaen ettersom fabrikken ble rammet av en ekstra ukes stengning i forbindelse med nyttårsfeiringen i Kina.

Sjefen i Spania ble rammet

I Spania ble lederen for avdelingen selv rammet av koronaen, man bedriften gikk likevel videre fordi det var gjort grep med å skille avdelinger fra hverandre slik at ikke hele driften måtte stanses.

- Frykter dere for å måtte gjøre bruk av det generelle permitteringsvarselet som er sendt ut i Norge?

 - Ikke slik det ser ut i dag, men koronaproblemet er ikke løst, konstaterer Birkeland.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.