CO2-avgift utsettes ikke

Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
15. april 2020 11:02

Fiskebåt melder at det ikke blir en utsettelse av den nye ordningen for innbetaling av CO2-avgift slik forbundet har bedt om. Nærings- og fiskeridepartementet skriver i et brev til Fiskebåt at de er innstilt på å innføre den nye kompensasjonsordningen i tråd med budsjettvedtaket i Stortinget.

Ville ha utsettelse

Fiskebåt ba regjeringen om å vurdere å utsette å innføre den nye ordningen til 2021 på grunn av koronasituasjonen. I tillegg er det mye som fortsatt er uavklart rundt hvordan den nye ordningen skal administreres, som igjen fører til usikkerhet blant fiskebåtrederne.

Fiskebåt peker på at det i svaret fra departementet blir vist til at de er innstilt på å innføre den nye kompensasjonsordningen i tråd med Stortingets budsjettvedtak for 2020. Ifølge departementet har de også bedt Garantikassen og Fiskeridirektoratet om å ferdigstille innretningen for å gjøre implementeringen av ordningen enklest mulig i 2020.

Departementet legger ikke vekt på de likviditetsmessige effektene av CO2-avgiften, og viser til at fiskeflåten har fritak for grunnavgiften for mineralolje på kr 1,68 pr liter.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.