BESLAG: Her er noen av krepseteinene som ble beslaglagt i en fellesaksjon som Kystvakten og politiet gjennomførte.Foto: Fiskeridirektoratet
BESLAG: Her er noen av krepseteinene som ble beslaglagt i en fellesaksjon som Kystvakten og politiet gjennomførte.Foto: Fiskeridirektoratet

Hobbyfisker mistenkt for tyveri av redskap. 100 krepseteiner beslaglagt i fellesaksjon.

En hobbyfisker er mistenkt for å ha stjålet andre sine redskap i tillegg til å ha fisket ulovlig.

Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
2. april 2020 10:21Oppdatert:
2. april 2020 10:22

På oppdrag fra Fiskeridirektoratet gjennomførte Kystvakten og politiet en aksjon mot en fritidsfisker i region Vest der over 100 krepseteiner ble beslaglagt.

Mesteparten av de beslaglagde teinene viste seg å tilhøre en yrkesfisker som hadde anmeldt tyveri av en rekke krepseteiner i 2019.

Fikk tips

I en pressemelding skriver Fiskeridirektoratet: 

«Saken som nå er i ferd med å rulle opp i region Vest der en person både er mistenkt for å stjele andres redskap, i tillegg til ulovlig fiske - med angivelig stjålne redskap, er et eksempel på at kontrollorganene er i stand til å avdekke ulovligheter i tider der mye av landet er satt på vent».

- Vi får inn en del tips som vi vurderer fortløpende og når det er gode tips er det ikke langt til handling, som i dette tilfellet, selv om kontrollaktiviteten er endret. Denne saken viser i tillegg at det tverretatlige samarbeidet fungerer selv med de utfordringene vi har nå, sier inspektør Rudi Iden i Fiskeridirektoratet region Vest.

- Kan gjennomføre aksjoner

Direktoratet opplyser om at saken ble først anmeldt av en yrkesfisker og siden henlagt uten kjent gjerningsperson. Da Fiskeridirektoratet med bakgrunn i tips gjennomførte en kontrollaksjon i januar førte informasjonen knyttet til aksjonen til at politiet åpnet den henlagte saken igjen, og som igjen førte til kontrollaksjonen nylig.

- Selv om kontrollaktiviteten i Fiskeridirektoratet er endret på grunn av koronapandemien kan vi likevel ved hjelp av Kystvakten, politiet og vår egen sjøtjeneste være på havet og kontrollere at både yrkesfisket og fritidsfisket går for seg på korrekt vis, og vi kan gjennomføre aksjoner for å avsløre ulovligheter, sier Iden.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.