Samherji slipper å by på hele Eimskip

Utenriks
Nils Torsvik
Telefon 55 21 33 21
Mobil 932 56 325
1. april 2020 08:02Oppdatert:
1. april 2020 08:05

Finanstilsynet i den islandske sentralbanken har gitt Samherji Holding, et selskap tilknyttet Samherji, fritak for obligatorisk anbudsplikt i Eimskipafélag Íslands hf. (Eimskip). 

I en melding på Samherjis nettside heter det at «Gitt den nåværende situasjonen på tvers av finansmarkeder, både på Island og i verden, er betingelsene for fritak i den islandske loven om verdipapirtransaksjoner oppfylt».

Samherji Holding kunngjorde 10. mars at de hadde økt sin eierandel i Eimskip med 3,05 % prosent og kontrollerte en 30,11 prosent eierandel i selskapet etter oppkjøpet. De kunngjorde da planer om å sende andre aksjonærer i Eimskip overtagelsestilbud for sine aksjer innen fire uker, slik loven krever. 

Den 20. mars ba Samherji Holding om dispensasjon fra overtagelsesplikten på grunn av de unike omstendighetene som hadde oppstått i finansmarkedet på grunn av spredningen av Covid-19.

Finanstilsynet mene at dette vedtaket garanterer interessene og beskyttelsen for minoritetsaksjonærer i Eimskip. Endelig gjør Finanstilsynet oppmerksom på at Samherji Holding i henhold til lov om verdipapirtransaksjoner ikke kan gi et overtagelsestilbud i seks måneder fra det tidspunktet selskapet ba om dispensasjon.

«Vi trodde ikke det var lurt å gi et overtagelsestilbud i den nåværende uroen, men vi håper at situasjonen vil bli bedre senere. Som vi har uttalt tidligere, har ikke troen på Eimskips fremtid endret seg, «sier Björgólfur Jóhannsson, administrerende direktør i meldingen fra Samherji Holding.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.