KONKURS: Rana Båt as kunne ikke dokumentere oppfyllelse av krav til CE merking av fritidsbåter for flere modeller, bl.a. Rana 540, og er nå slått konkurs.Foto: Farligeprodukter.no
KONKURS: Rana Båt as kunne ikke dokumentere oppfyllelse av krav til CE merking av fritidsbåter for flere modeller, bl.a. Rana 540, og er nå slått konkurs.Foto: Farligeprodukter.no

Rana Båt slått konkurs

Selskapet ble slått konkurs etter video-rettsmøte. Retten hørte ikke på pandemi-argumenter.

Økonomi
Redaksjonen
31. mars 2020 11:20

Det var tirsdag forrige uke at selskapet ble slått konkurs, melder Teknisk Ukeblad (TU) som viser til at den tidligere sjefen for båtprodusenten Rana Plast, Jan-Egil Martin Pettersen, ikke fikk gehør for Korona-argumenter han fremførte i rettssaken.

Nylig startet

Rana Båt ble startet i mars 2019 med formål om å drive med produksjon og salg av båter. Bak sto Pettersen som fikk betalingsproblemer som følge av at Rana Båt manglet CE-sertifisering av Rana Plast-ba°tene han skulle fortsette å produsere. 

Selskapet som produserte båtene og som tidligere het Rana Plast, ble for øvrig slått konkurs tidligere i år. Da gikk det under navnet Båtsalg AS.

Korona-problemer

Ifølge TU skriver dommeren i kjennelsen at; «Det er mange bedrifter som sliter økonomisk grunnet Covid-19, og domstolen må° vurdere om utfordringene er forbiga°ende og knyttet til pandemien. Da konkursbegjæringen ble fremsatt var det ingen pandemisituasjon i Norge, heller ikke pa° tidspunktet hvor det første rettsmøtet ble holdt».

Han peker også på at det eldste kravet er fra september 2019, og mener det vitner om at selskapets økonomiske utfordringer ikke kan knyttes til utbruddet av Covid-19.

Hevet kjøp

Dommeren mente også at påstanden om at Rana-båtene var verd 850.000 kroner ikke var dokumentert. Han pekte på at selskapets mest verdifulle kontrakt på 600.000 var blitt hevet, fordi båten mangler CE-godkjenning.

«Slik godkjennelse er et krav for at fritidsba°ter skal kunne settes pa° markedet eller tas i bruk i EØS-land, se fritidsba°tforskriften § 7.», skriver dommeren.

Dommeren slår fast at båtgründerens selskap ikke godtgjort at selskapet er verken likvid eller har positiv balanse og åpnet derfor konkurs i selskapet, skriver TU om dommen.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.