SELFANGST: Rederiet som eier «Lance» har planer om å dra på selfangst både i Vest- og østisen i år. Her er båten på et snøkrabbetokt sommeren 2019.Foto: Christian Skauge
SELFANGST: Rederiet som eier «Lance» har planer om å dra på selfangst både i Vest- og østisen i år. Her er båten på et snøkrabbetokt sommeren 2019.Foto: Christian Skauge

Årets selfangst blir uten inspektører om bord

Koronapandemien påvirker også årets selfangst. Fiskeridepartementet har i samråd med Fiskeridirektoratet bestemt at inspektørene skal holde seg hjemme.

Fangst
Jørn Mikael Hagen
Mobil 91805828
26. mars 2020 15:40Oppdatert:
31. mars 2020 11:37

Fire fartøy har fått tillatelse til å gå på selfangsting i år. Men etter det seksjonssjef Erling Johansen i Fiskeridepartementet kjenner til, vil kun tre gå på fangsting.

Rederne Signe og Bengt Are Korneliussen har fått tillatelse for båtene «Lance» og «Meredian», men etter det Johansen kjenner til, blir det kun «Lance» som drar på selfangsten i år. Rederiet vurderer turer til både øst- og vestisen.

Karl Magnus Pettersen skal på selfangst med skuta «Ottar». Det samme gjelder Jens Petter Kraknes å gjøre med «Kvitungen». Rederiet som eier «Ottar» vurderer også turer til både øst- og vestisen.

Uten inspektører

Johansen i Fiskeridirektoratet synes det er gledelig at så mange fartøy planlegger fangsting i år. En skal bare et par år tilbake da kun ett fartøy gikk på fangsting, og flere fryktet at den gamle og viktige fangsttradisjonen ville stoppe opp. I tillegg har dårlige isforhold grunnet klimaendringer sørget for ekstra utfordrende fangstforhold de siste sesongene.

Denne sesongen blir helt spesiell ettersom den blir uten inspektører om bord på selfartøyene. Det blir første gang på mange tiår.

 Det er koronasituasjonen som gjør at Nærings- og fiskeridepartementet i samråd med Fiskeridirektoratet har bestemt at inspektørene holder seg hjemme grunnet smittefaren.

- Fiskeridirektoratet regner med at aktørene er så profesjonelle at fangstingen vil gå trygt for seg, sier Johansen.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.