SKROTET: - Høyre har skrotet noe av det mest vellykkede som har vært gjort i fiskeripolitikken i de siste 10 år, skriver Geir Adelsten Iversen (Sp).Foto: Eskild Johansen
SKROTET: - Høyre har skrotet noe av det mest vellykkede som har vært gjort i fiskeripolitikken i de siste 10 år, skriver Geir Adelsten Iversen (Sp).Foto: Eskild Johansen

- Bunnmål av Høyres fiskeripolitiske talsmann

Høyres Tom-Christer Nilsen er ikke bare på tynn is -han har for lengst gått igjennom isen, der han trør vannet iherdig - for tilskuerne er det gjenstående spørsmål; når skal han nå bunnen?

Stortingsrepresentanten tar mannen og ikke ballen. Er det fordi han har så store vansker med å lese? Noen sitater skal minne ham om hva Stortinget pålegger regjeringen:

- Vedtak nr. 575: «Stortinget ber regjeringen utarbeide en strategi for å styrke rekrutteringen til fiskerinæringen» (Stortingets anmodningsvedtak fra 5. april 2016).

Jeg skal hjelpe Nilsen med lesningen. Her står det at Stortinget ber regjeringen om å meisle ut en plan for «å styrke rekrutteringen». Styrke - står det ja. Og i Høyre-sjargong så betyr det - det kan vi selv konstatere på grunnlag av hva regjeringen han representerer sier i sin egen kvotemelding:

«Dagens rekrutteringsordning med vederlagsfrie nytildelinger av fiskeritillatelser er en ordning som regjeringen mener bør avvikles» (Meld. St. 32 Et kvotesystem for økt verdiskaping (2018-2019) s. 29.

Høyre sier selv hva de står for - her behøver jeg ikke en gang tolke noe, jeg kan nøye meg med å referere: Høyre skal avvikle rekrutteringsordningen - ja nettopp - du har gjettet helt korrekt; for å styrke rekrutteringen.

Gratulerer Høyre - dere klarer det umulige: Styrke rekrutteringsordningen ved å avvikle den (sic!).

En rekke ungdommer har henvendt seg til oss i Senterpartiet for å søke hjelp for å få tilbake ordningen som har skaffet jobber til kystungdom - 120 bare direkte i flåten, driftige flinke folk som kun ber om å få lov til å skape sin egen arbeidsplass. Nå er det slutt. Høyre har skrotet noe av det mest vellykkede som har vært gjort i fiskeripolitikken i de siste 10 år.

Men til de unge som banker på døra - vil jeg si fortvil ikke. Om 1,5 år står vi klare til å overta.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

- EU-toll hindrer ikke norsk videreforedling

Leserinnlegg
11. august 2020 09:24

Ein stad går grensa

Kommentar
10. august 2020 19:30

Planlegg kysten for matproduksjon!

Kronikk
9. august 2020 13:44

Svak krone stimulerer sjømateksporten i 2020

Leserinnlegg
6. august 2020 08:29

Jasså, går det ikke an?

Kommentar
4. august 2020 07:32

Debatt: - Vi er bekymret for sjøfolkene

Leserinnlegg
3. august 2020 12:08

Mer klimavennlig sjømatproduksjon

Leserinnlegg
2. august 2020 13:45
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.