TILSTEDE: Fiskeridirektoratets sjøtjeneste driver fortsatt inspeksjoner på fiskefeltene.Illustrasjonsfoto: Fiskeridirektoratet Region Nord/Sjøtjenesten
TILSTEDE: Fiskeridirektoratets sjøtjeneste driver fortsatt inspeksjoner på fiskefeltene.Illustrasjonsfoto: Fiskeridirektoratet Region Nord/Sjøtjenesten

Fiskeridirektoratet har avdekket uregelmessigheter etter fiskerikontroller

Fiskeri
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
23. mars 2020 15:14Oppdatert:
23. mars 2020 15:19

Til tross for koronasituasjonen er det stor aktivitet i fiskeflåten - spesielt i Lofoten og Vesterålen.

I en pressemelding mandag opplyser Fiskeridirektoratet at begge oppsynsfartøyene i Sjøtjenesten er i normal aktivitet, og sammen med muligheten for å  drive digital kontroll kan direktoratet overvåke fisket etter skrei.

zoomINGEN DEMPER: Koronasituasjonen har ikke lagt en demper på fiskeriaktiviteten i Lofoten.
INGEN DEMPER: Koronasituasjonen har ikke lagt en demper på fiskeriaktiviteten i Lofoten.

Ført fangst på andre fartøy

I perioden 13. til 21. mars har Sjøtjenesten gjennomført 67 kontroller og tilsyn og det er avdekket noen uregelmessigheter.

- Vi har blant annet avdekket at det er ført fangst på andre fartøy enn fartøyet som har fisket og har også hatt oppmerksomhet rettet mot levendelagring av torsk, sier seksjonssjef Rolf Harald Jensen i Fiskeridirektoratets Sjøtjeneste, i meldingen.

- Stort sett har næringen gode rutiner når det gjelder overføring av av levendefanget torsk til merder og røkting av disse. Men vi har samtidig sett at noen må få bedre kontroll på levendelagringen og vi har fulgt opp disse, sier Jensen.

Tar i bruk droner

Også Sjøtjenesten bruker digitale og nye hjelpemidler i kontrollene som nå utføres, opplyser Fiskeridirektoratet. Sjøtjenesten følger med på elektroniske rapporteringer (ERS), og har også tatt i bruk drone for å utvide muligheten til å overvåke og kontrollere.

- I tillegg til å drive kontroll på havet har vi brukt mye tid på dialog med fiskerne på feltet. Vi har for eksempel ringt rundt til over 70 båter for å sørge for at henstillingsområder blir tilgodesett den gruppen det er ment for og at inn- og utmelding av redskap blir meldt til Kystvaktsentralen, sier Jensen.

Fiskeridirektoratet viser til at framover vil Sjøtjenesten fortsatt drive kontroll og observere aktiviteten på fiskefeltene, men også oppsøke fiskerihavnene der det kjøpes fisk og på den måten sørge for tilstedeværelse og dialog.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.