DAGPENGER: Dersom ditt fiskefartøy ikke kan driftes på grunn av karantenebestemmelser, kan du ha rett på dagpenger gjennom Garantikassen for fiskere.Ill.foto: Gorm K. Gaare
DAGPENGER: Dersom ditt fiskefartøy ikke kan driftes på grunn av karantenebestemmelser, kan du ha rett på dagpenger gjennom Garantikassen for fiskere.Ill.foto: Gorm K. Gaare

Er fartøyet ditt satt ut av drift grunnet karantene? Da kan du ha rett på dagpenger

Dersom et fiskefartøy settes ut av drift som følge av karantene, kan dette gi rett til dagpenger.

Fiskeri
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
23. mars 2020 14:43

Det er Garantikassen for fiskere som mandag har informert om at regelverket åpner for dette, melder Fiskarlaget på sine nettsider.

Garantikassen for fiskere administrerer på vegne av Nærings- og fiskeridepartementet flere ordninger som omfatter fiskere.

Fiskarlaget har bedt om avklaring i saken og Garantikassen har i dialog med NFD mandag presisert at det vil bli lagt til grunn en utvidet fortolkning av de eksisterende bestemmelsene som gjør at det kan søkes om dagpenger for karanteneperioden dersom båteier, skipper eller mannskaps settes i karantene, viser Fiskarlaget til.

I omtalen hos Garantikassen presiseres det at dette bare kan omfatte fartøy som har reelt driftsavbrudd og altså ikke fartøy som ikke er berørt av karantenebestemmelser.

Her er hva Garantikassen opplyser hva som gjelder vedrørende karantenebestemmelsene:

  • Fartøy settes ut av drift:

I situasjoner hvor båteier, skipper eller mannskap er satt i karantene, kan det søkes om dagpenger for karanteneperioden. Forutsetningen er at det har oppstått et reelt driftsavbrudd for fartøyet som følge av karantenen.

Ordningen gjelder også for enefiskere under samme forutsetning.

  • Personer ansatt på fartøy i drift:

For personer som er satt i karantene, eller som er ledige etter endt karanteneperiode ved at de ikke kan tiltre fartøyet, kan det også søkes dagpenger for.

Det er rederiet/båteier eller den som disponerer fartøyet som har ansvaret med å fremme søknad i slike tilfeller. Lenke til skjemaet, finner du her.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.