Færre ungdommer søker seg til matfag.Ill.foto: Ketil Svendsen
Færre ungdommer søker seg til matfag.Ill.foto: Ketil Svendsen

Ny nedtur for rekrutteringen til matfag

Samfunn
18. mars 2020 11:05Oppdatert:
18. mars 2020 11:07

Enda færre søker restaurant og matfag på videregående skole.

Det være seg sjømatfagene, kjøttfag og industriell matproduksjon, baker- og konditorfagene og kokk- og servitørfagene.

Det bekrefter Matindustrien i en pressemelding.

- Vi må få vist frem alle mulighetene som ligger i restaurant- og matbransjen. Samtidig må vi ha et blikk på utfordringer som bremser rekrutteringen, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad til Matindustrien i februar. I dag offentliggjorde Utdanningsdirektoratet søkertallene til videregående skole for skoleåret 2020-21. Der er det ingen gode nyheter for restaurant og matfagene.

1.773 har søkt om å starte yrkesfagutdanning til restaurant og matfag fra kommende høst, ned 8 prosent fra inneværende skoleår, skriver Matindustrien.

Espen Lynghaug, spesialrådgiver for kompetanse og utdanningspolitikk i NHO Mat og Drikke,beskriver nedgangen som alvorlig, særlig fordi den følger en trend som har pågått siden midten av 1990-tallet.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...