HELE VERDEN: Eimskip har 21 skip som frakter gods over hele verden. Foto: Arnaldur
HELE VERDEN: Eimskip har 21 skip som frakter gods over hele verden. Foto: Arnaldur

Samherji øker eierandel i Eimskip

Samherji Holding øker sin eierandel i Eimskip Samherji Holding til over 30 prosent og tilbyr å kjøpe ut andre aksjonærer.

Utenriks
Nils Torsvik
Telefon 55 21 33 21
Mobil 932 56 325
11. mars 2020 11:16

Eimskip er et av de ledende transportselskapene i Nord-Atlanteren med frakter som går til en rekke internasjonale markeder. Selskapet opplyser på sin nettside at de har spesialisert seg på verdensomspennende spedisjonstjenester, med en visjon om å oppnå fremragende løsninger innen transport og tjenester.

Selskapet ble stiftet i 1914 og er et børsnotert selskap med aksjer notert på Nasdaq Island. Selskapet har 63 kontorer i 20 land på fire kontinenter. De driver 21 skip og har rundt 1.850 ansatte.

Øker andel

Samherji Holding øker nå sin eierandel i Eimskip Samherji Holding, et selskap tilknyttet Samherji. De har utvidet sin eierandel i Eimskipafélag Íslands hf. (Eimskip) med 3,05 prosent, slik at de nå eier 30,11 prosent eierandel. 

- Som pålagt ved lov, vil Samherji innen fire uker gi et overtagelsestilbud til andre aksjonærer i Eimskip, heter det i en pressemelding fra Samherji.

Samherji Holdings sier deres mål er å demonstrere en tillit til Eimskips virksomhet og til de siste operasjonelle forbedringene i Eimskip, som ennå ikke har materialisert seg fullt ut.

I Tromsø

I Norge ble Eimskip etablert i Tromsø i 1996. Her tilbyr de transport av kuldegods i kuldefartøy mellom Norge, Island og USA. I 1999 ervervet de Giske Shipping i Ålesund, og utvidet tjenestetilbudet til verdensomspennende spedisjon av frossen fisk. 

I 2003 ble det opprettet et eget kontor i Fredrikstad, hovedsakelig i forbindelse med anløp av fartøyer som var bestemt til Færøyene, Island, Grønland, Canada og USA. I 2004 ble selskapet ytterligere utvidet med oppkjøp av CTG (Coldstore & Transport Group) i Sortland. I 2013 ble egen drift etablert i Murmansk, Russland.

Det er syv fartøyer som opereres langs norskekysten, som kan frakte frossen, kjølt og tørr last i lasterom og containere og projisere last på dekk. I tillegg charter de ekstra tonnasje for å betjene kundene etter behov, opplyser Eimskip på sine nettsider. 

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.