KYSTFLÅTEN: Vi vil styrke den viktige kystflåten, som er særlig viktig for å skape aktivitet langs hele kysten i Nord-Norge.Foto: Jørn Mikael Hagen
KYSTFLÅTEN: Vi vil styrke den viktige kystflåten, som er særlig viktig for å skape aktivitet langs hele kysten i Nord-Norge.Foto: Jørn Mikael Hagen

Oppspinn og desinformasjon fra Kystens tankesmie

I et innlegg I Fiskeribladet sprer dessverre Torbjørn Trondsen og Arne Luther fra Kystens tankesmie desinformasjon om hva jeg skal ha uttalt på årsmøtet til Troms Arbeiderparti.

Leserinnlegg

Siden ingen av dem var til stede på møtet, er det ganske oppsiktsvekkende at de med brask og bram referer til hva de tror jeg har sagt.

Vårt krystallklare standpunkt

Jeg kan forsikre om at meningene de to herrene tillegger meg, ikke stemmer. Alt er faktisk bare oppspinn. La meg derfor slå fast hva Arbeiderpartiet mener i fiskeripolitikken, slik at vi kan rydde alle misforståelser av veien.

zoomArbeiderpartiets fiskeripoltiske talskvinne, Cecilie Myrseth.
Arbeiderpartiets fiskeripoltiske talskvinne, Cecilie Myrseth.

For Arbeiderpartiet er det grunnleggende at fisken eies av fellesskapet og skal bidra til å skape aktivitet og bosetting langs hele kysten. Fiskeriressursene skal komme fellesskapet til gode. Det har alltid vært, og det kommer til å fortsette å være vårt krystallklare standpunkt i fiskeripolitikken.

Arbeiderpartiet er nå i innspurten med arbeidet med kvotemeldingen og har fått mange gode innspill fra hele kysten, ikke minst i nord, som vi kommer til å lytte til. Årsmøtet i Troms Arbeiderparti var et veldig godt politisk verksted hvor også fiskeripolitikk ble diskutert. Men beskrivelsen som herrene Trondsen og Luther kommer med, gjengir overhodet ikke hva som ble diskutert på møtet.

Vil styrke kystflåten

To ting som er viktige for Arbeiderpartiet når vi nå lander kvotemeldingen, har stor betydning for hele kysten. For det første må vi styrke den viktige kystflåten, som er særlig viktig for å skape aktivitet langs hele kysten i Nord-Norge. 

Vi har over flere år sett en utvikling i retning av at kvotene samles på stadig større båter. Det er en utvikling Arbeiderpartiet ikke ønsker skal fortsette. 

For det andre må vi bygge mer norsk industri. Vi trenger politikk som bidrar til helårlige arbeidsplasser langs kysten i fiskeindustrien. Da må industrien være lønnsom og ha tilgang på råstoff hele året. Vi kan ikke akseptere at så mye av fisken forsvinner ut av landet og kommer tilbake fra Kina som fiskepinner.

Falske nyheter

I tillegg har Arbeiderpartiet ønsket å bruke lengre tid på arbeidet med kvotemeldingen. Vi har foreslått å utsette behandlingen i Stortinget til etter at Riksrevisjonen har lagt fram sin rapport om norsk fiskeriforvaltning. Det forslaget ble nedstemt av Høyre, KrF, Venstre og FrP.

Debatt om fiskeripolitikk er altfor viktig til at den skal dras ned i søla med falske nyheter, beskrivelser som ikke stemmer og beskyldninger basert på oppspinn. Vi har nok av utfordringer å ta tak i, og det er greit med uenighet som bidrar til viktige debatter. Men vi må holde oss til fakta, være saklige og redelige, og ikke spre informasjon som ikke stemmer.

Troverdigheten til en Kystens tankesmie er også avhengig av at informasjonen man bruker, er riktig. Det har de ikke gjort her. Det er sterkt beklagelig.

Av Aps fiskeripolitiske talsperson Cecilie Myrseth

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

Debatt: - Vi er bekymret for sjøfolkene

Leserinnlegg
3. august 2020 12:08

Mer klimavennlig sjømatproduksjon

Leserinnlegg
2. august 2020 13:45

En sommer ved havet

Kronikk
1. august 2020 16:01

Debatt: - Havet er ingen søppelplass

Leserinnlegg
30. juli 2020 10:56

Debatt: - Få sjøfolka hjem!

Leserinnlegg
30. juli 2020 08:42

Fremtidsrettet fiskerinæring

Leserinnlegg
27. juli 2020 09:43

Hjartesukk frå ein olding til sjøs

Leserinnlegg
26. juli 2020 09:05

Global status for fiskeri og akvakultur

Kommentar
25. juli 2020 13:06
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.