GÅR AV: Fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen (H) har bedt om å få fratre som statsråd.Foto: Anders Hannemose Furuset
GÅR AV: Fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen (H) har bedt om å få fratre som statsråd.Foto: Anders Hannemose Furuset

Sivertsen går av som fiskeri- og sjømatminister

Fiskeri- og sjømatminister Geir Inge Sivertsen har bedt statsminister Erna Solberg om å få gå av, melder Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding. Ny minister utnevnes i neste statsråd.

Politikk
Redaksjonen
28. februar 2020 17:44Oppdatert:
28. februar 2020 19:06

Det er sakene om styreverv og etterlønn som Sivertsen viser til som grunn for sin anmodning til statsministeren.

Tatt fokus

- De har tatt all fokus bort fra den jobben jeg som fiskeri- og sjømatminister ønsker å gjøre for å utvikle Norges viktigste næring. Næringen fortjener en minister som kan ha fullt fokus på de oppgaver som må gjøres for å få dette til. Sakene har også blitt en belastning for regjeringen og for mitt parti Høyre, sier Geir Inge Sivertsen.

- Jeg har fratrådt alle styreverv og beklaget søknaden om etterlønn. Etterlønnen jeg mottok er også i sin helhet betalt tilbake til Senja kommune. Jeg har ryddet opp, men opplever at disse sakene likevel tar all tid og all oppmerksomhet. Da blir det vanskelig å gjøre en god jobb som fiskeri- og sjømatminister. Det har veid aller tyngst når jeg har tatt min beslutning og bedt statsministeren om å fratre, sier Sivertsen.

Fantastisk næring

- Fiskeri- og sjømatnæringene har en fantastisk fremtid i Norge. Det er offensive, utadvendte næringer som har et stort potensial for å skape verdier og arbeidsplasser langs kysten i Norge, sier Sivertsen.

Han mener disse næringene kommer til å bli avgjørende for at folk kan bo langs store deler av kysten vår. 

- Jeg har hatt ambisjon om, og gledet meg til, å samarbeide med næringen for å legge til rette for en sterk og bærekraftig vekst i årene fremover. Nå blir det andre som skal ta stafettpinnen videre, sier Sivertsen.

Kort mellomspill

Avskjedssøknaden kommer bare vel en måned etter at han tiltrådte som fiskeriminister den 24. januar, da Fremskrittspartiet gikk ut av regjeringen. Sivertsen var før dette statssekretær for fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp) fra 4. november 2019.

Statsminister Erna Solberg vil utnevne en ny fiskeriminister i neste statsråd. Sivertsen blir sittende til det er gjort.

Statsråder har rett til tre måneder etterlønn når de går av, men denne skal avkortes krone mot krone hvis man går inn i en ny jobb. Statsrådlønnen er på 1.410.073 kroner brutto i året, noe som tilsier en mulig etterlønn på nesten 352.000 kroner.

I spesielle tilfeller kan etterlønnen forlenges til seks måneder, dersom inhabilitet hindrer vedkommendes yrkesutøvelse. Dette var tilfellet for tidligere fiskeriminister Per Sandberg (Frp).

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.