VIL HA NY FISKERIMINISTER: Leder i Kystfiskarlaget, Arne Pedersen, tar nå bladet fra munnen og ber Geir-Inge Sivertsen om å gå av. Foto: Eskild Johansen
VIL HA NY FISKERIMINISTER: Leder i Kystfiskarlaget, Arne Pedersen, tar nå bladet fra munnen og ber Geir-Inge Sivertsen om å gå av. Foto: Eskild Johansen

NRK: Kystfiskarlaget ber fiskeri- og sjømatministeren om å gå av

Avklaring rundt statsrådens fremtid er ventet etter fredagens statsråd.

Politikk
Eskild Johansen
28. februar 2020 11:17

- Statsminister Erna Solberg burde sette omdømmet til fiskerinæringen foran å holde sin vernende hånd over fiskeriminister Sivertsen, sier leder i Norsk Kystfiskarlag til NRK Troms og Finnmark fredag formiddag. 

Men hverken Norges Fiskarlag eller Sjømat Norge deler Kystfiskarlagets vurderinger så langt. 

Til NRK sier Arne Pedersen at av hensyn til norsk fiskerinærings omdømme, bør han gå av. 

- Fiskeriministeren fremstår som nokså lurvete i kantene når det gjelder å holde orden på økonomien. Dette rammer utvilsomt omdømmet til hele fiskerinæringen, sier Pedersen. 

- En sak for hele fiskerinæringen

- Enten man vil det eller ikke så vil hele håndteringen av denne saken også bli en sak for hele fiskerinæringen fordi fiskeriministeren har ansvaret for fiskeripolitikken, sier Pedersen.

NRK har også snakket med Informasjonsleder i Norges Fiskarlag, Jan-Erik Indrestrand, som sier at de vil forholde seg til den enhver tids sittende politiske ledelse. 

- Vi arbeider primært for fiskerne og ønsker ikke å skape mer blest om denne saken.

Geir Ove Ystmark, mener ifølge NRK, tvert imot at de har et godt samarbeid med den sittende statsråden. 

zoomMØTE OM STATSSTØTTE: Fiskeribladet kunne torsdag kveld avsløre at Geir-Inge Sivertsen har planlagt et møte med ett av selskapene han selv inntil nylig satt som styreleder for, for å vurdere mulig statstilskudd. 
MØTE OM STATSSTØTTE: Fiskeribladet kunne torsdag kveld avsløre at Geir-Inge Sivertsen har planlagt et møte med ett av selskapene han selv inntil nylig satt som styreleder for, for å vurdere mulig statstilskudd. 

Avgjørende statsråd fredag

Fredag formiddag sitter regjeringen i statsråd med kongen, i det ukentlige statsrådsmøtet. Det er ventet at en avklaring vil komme om den sittende fiskeri- og sjømatministeren får fortsette etter siste ukas hardkjør, etter møtet. 

Fiskeribladet har i dag bedt om uttalelse fra både Nærings- og fiskeridepartementet om de vil revurdere fiskeri- og sjømatministerens egen vurdering - om at han er habil nok til å møte de tre regionale Blått kompetansesentre, hvor han inntil nylig har vært styreleder i ett av sentrene: Blått kompetansesenter nord. 

Men har foreløpig ikke fått noe kommentar. 

Statsministeren vil ikke kommentere

Fiskeribladet har også bedt om en kommentar fra Statsministerens kontor til gårsdagens nyhet om at Geir-Inge Sivertsen kan ha feilbedømte sin egen habilitet i ovenfor ett av aksjeselskapene han planlegger å møte 12. mars. 

Statsministerens kontor har enda ikke kommentert saken. 

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.