STIFTET AKSJESELSKAP: Geir-Inge Sivertsen har de senere år vært primus motor og styreleder for Blått kompetansesenter nord. Nå har han innvilget dem møte som fiskeriminister for å diskutere statsstøtte. Foto: Foto privat
STIFTET AKSJESELSKAP: Geir-Inge Sivertsen har de senere år vært primus motor og styreleder for Blått kompetansesenter nord. Nå har han innvilget dem møte som fiskeriminister for å diskutere statsstøtte. Foto: Foto privat

Opposisjonen sjokkert over Sivertsens rollerot: - Fremstår nesten utrolig

Både Aps næringspolitiske talsmann, Terje Lien Aasland og Frps Per-Willy Amudsen mener habilitetssaken fra Senja bør får statsministeren til å reagere.

Politikk
Eskild Johansen
27. februar 2020 19:08Oppdatert:
28. februar 2020 08:19

- Her har han opptrådt på en særdeles lite klok måte. Han burde også ha satt spørsmålstegn om sin egen habilitet allerede da han ble statssekretær, sier Arbeiderpartiets næringspolitiske talsmann Terje Lien Aasland.

Fiskeribladet skriver torsdag at Geir-Inge Sivertsen gikk av som styreleder i havbruks-eid kompetanseselskap 17. februar. Dagen etter fikk senteret løfte om møte med fiskeriministeren om statsstøtte.

Et møte som er satt til 12. mars. 

zoomVIL HA NY STATSRÅD: Næringspolitisk talsmann for Ap, Terje Lien Aasland mener fiskeri- og sjømatministeren virker uegnet som statsråd. 
VIL HA NY STATSRÅD: Næringspolitisk talsmann for Ap, Terje Lien Aasland mener fiskeri- og sjømatministeren virker uegnet som statsråd. 

Aasland: - Sivertsen bør gå av

Aasland mener saken om Blått kompetansesenter nord, et selskap Sivertsen inntil nylig satt som styreleder for, og nå planlegger å møte for å drøfte et mulig statstilskudd, er nok et eksempel på det han mener er uetterrettelighet fra Sivertsens side.

- Det er skikk og bruk, og forventninger gjennom retningslinjer at han fratrådte slike verv, og det har han ikke klart på noe som helst måte, mener Aasland.

Han mener Sivertsens tilknytning til sjømatnæringen, og måten han vurderer sin egen habilitet på vitner om manglende dømmekraft.

zoomREAGERER: Tidligere Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) mener Geir-Inge Sivertsens tids som fiskeriminister burde være over. 
REAGERER: Tidligere Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) mener Geir-Inge Sivertsens tids som fiskeriminister burde være over. 

Amundsen: - Fremstår nesten utrolig

Også Per-Willy Amundsen (Frp) har tidligere uttalt seg kritisk til Sivertsen allerede før denne saken kom opp, og bedt statsminister Erna Solberg om å finne en ny fiskeriminister.

- Det fremstår nesten utrolig at han har gjort denne typen vurderinger. For meg vinter dette om manglende rolleforståelse og fravær av evnen til å vurdere egen habilitet. For øvrig har jeg allerede sagt hva som burde vært konsekvensen av Sivertsens manglende vurderingsevne, sier Amundsen til Fiskeribladet torsdag til de nye opplysningene. 

zoomPOSTET OM AVGANG: Per-Willy Amundsen mente fiskeriministeren  burde gå av allerede før saken om habilitet rund aksjeselskapet dukket opp torsdag. 
POSTET OM AVGANG: Per-Willy Amundsen mente fiskeriministeren  burde gå av allerede før saken om habilitet rund aksjeselskapet dukket opp torsdag. 

Aasland mener Sivertsen bør gå av

Aasland frykter den vaklende tilliten til fiskeriminsteren i Stortinget kan få følger for framdriften for den viktige kvotemeldingen som skal være klar til våren. 

- Eller så mener jeg statsministeren må sørge for athan går av. Vi skal nå i gang med en kvotemelding som skal gjelde for hele kysten, og så har vi en statsråd vi ikke kan ha tillit til fordi han har hatt en fremtreden som oppleves som lite troverdig, mener Aasland, som føyer til: - Jeg forventer at Erna Solberg nå tar grep.

- Vurderer selv

Geir-Inge Sivertsen har ikke vært tilgjengelig for kommentar torsdag, og på en epost til Fiskeribladet svarer hans politiske rådgiver Vanja Terentieff at det er Sivertsen selv som må vurdere habiliteten sin fra sak til sak. 

- Dersom det skulle komme enkeltsaker der det kunne reises spørsmål om habilitet, vil Sivertsen vurdere dette på vanlig måte. Utgangspunktet er at en statsråd avgjør spørsmål om egen habilitet, eventuelt i samråd med embetsverket.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.