GOD FANGST: Vinterfisket har gitt gode rekefangster på revet og en del andre felt. «Brattholm» av Mandal la til kai sist uke med 1800 kilo reker, derav 712 kilo kokt, for Fiskelagets mottak på Gismerøya.Arkivfoto: Roy Harbakk
GOD FANGST: Vinterfisket har gitt gode rekefangster på revet og en del andre felt. «Brattholm» av Mandal la til kai sist uke med 1800 kilo reker, derav 712 kilo kokt, for Fiskelagets mottak på Gismerøya.Arkivfoto: Roy Harbakk

- Når en kommer ut er det et godt fiskeri og alle fiskerne sier at det er nok av reker

Vinterfisket etter reker i sør har vært noe variabelt de siste ukene grunnet dårlig vær. Men det meldes om bra tilgang og markedsforholdene er gode.

Fiskeri
Roy Harbakk
26. februar 2020 12:02

Det var landet 640 tonn reker per 2. februar, mens kvantumet var på 366 tonn på samme tid i fjor ifølge oversikten til Fiskehav.

Venter på tokt-resultat

- Kvantumet av kokte reker er omtrent på samme nivå som i fjor, så det er rårekene som står for økningen så langt i sesongen. For øvrig har rekefisket vært litt variabelt i februar og kvantumet er noe lavere de siste ukene, opplyser direktør Kjell-Arild Tøfte i Fiskehav.

- Markedsforholdene er gode og dette har gitt grunnlag for å øke rekeprisen. Fra mandag 2. mars vil fiskerne få 122 kroner kiloet for store kokte reker. For tiden venter vi på resultatet fra forskningstoktet, som vil gi nivået på totalkvoten i rekefisket. Normalt vil resultatet fra toktet foreligge før den andre perioden fra 1. mai, legger Tøfte til.

Mye reker

Lennart Danielsen på «Pilot» av Søgne er så langt fornøyd med rekefisket.

- Når en kommer ut er det et godt fiskeri og alle fiskerne sier at det er nok av reker. I den forbindelse kan nevnes at det danske fartøyet «Vestbank» tok 2,5 tonn reker, derav 500 kilo kokt, på en tur vest av Lista. Om kort tid får vi vite resultatet fra forskningstoktet og det blir spennende, påpeker Danielsen på «Pilot», som lå på rekefiske mellom Egersund og Lista tirsdag.

zoomRekefisker Lennart Danielsen fra Mandal
Rekefisker Lennart Danielsen fra Mandal

Tydelig skifte

Det ble tatt gode fangster sist uke. «Horisont», «Høvågtrål» og «Piraja» hadde en tur som ga om lag 4,7 tonn kokte reker for Fiskesalg i Kristiansand.

- Rekefisket har gitt mindre i februar og det er et tydelig skifte i forhold til den første måneden i året. Omsetningsmessig har det vært ok og etterspørselen etter reker tar seg opp når det blåser. Så langt har vi fått mindre av fisk enn i fjor. «Randøyjenta» lander en del breiflabb, men garnfisket lokalt er blitt mye værhindret, forteller Allan Iversen ved Fiskesalg.

Populær årstid

Fonn Egersund har fått mye reker i vinter og «Astrid Ann» la til kai tirsdag med om lag 2,7 tonn reker, derav 1080 kilo kokt.

- På revet er det tatt gode fangster og fisket gir fra 200 til 500 kilo kokte reker i halet. Det ser ut til at rekefisket blir mer variabelt denne uken, men det er en populær årstid med reker av finfin kvalitet, sier Torger Torgersen ved Fonn Egersund.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.