Direktoratet varsler mer effektiv kontroll på kaikanten

Inspektører fra fiskerimyndighetene drar nå «på tokt» og vil dukke opp på kaikanten når som helst og hvor som helst.

Krim
Jon Eirik Olsen
25. februar 2020 10:30Oppdatert:
25. februar 2020 11:05
zoomDUKKER OPP: Fiskeridirektoratet varsler at de skal bli mindre forutsigbar på kaikanten.Foto: Willy Hauge
DUKKER OPP: Fiskeridirektoratet varsler at de skal bli mindre forutsigbar på kaikanten.Foto: Willy Hauge

Fiskeridirektoratet kan nå disponere sine folk ute i felten på en måte som skal gjøre kontrollen mer effektiv og uforutsigbar. I første omgang vil 14 kontrollteam langs kysten i nord bruke sine mer fleksible arbeidsmuligheter i det pågående arbeidet med vinterfisket. I stedet for et opplegg som ligner vanlig kontorarbeidstid, skal disse inspektørene opptre mer som sine kolleger på sjøtokt, der arbeidstiden i større grad tilpasses de konkrete oppdragene.

Utgangspunktet er en ny avtale mellom direktoratet og de ansattes organisasjoner, opplyser Fiskeridirektoratet i en pressemelding tirsdag.

Hele året

-Intensjonen er at avtalen skal kunne benyttes gjennom hele året, og ikke kun være rettet mot torskefisket. Vi ser for oss at dette for eksempel vil være en måte å gjennomføre ressurskontroll på også rettet mot blant annet fisket etter kongekrabbe, seinotfisket, blåkveitefisket og sildefisket, sier seksjonssjef Bjørn Håvard Rønnevik i Fiskeridirektoratet region Nord, i en uttalelse.

Mer for pengene

Fra fiskersiden har det lenge vært etterlyst mer målrettet innsats fra direktoratets kontrollører, i tråd med den risikobaserte tilnærmingen som har vært framholdt i mange sammenhenger. Tilstrekkelig med ressurser har i så måte vært en utfordring, og Rønnevik mener det nå skal bli mulig å drive mer effektiv kontroll innenfor de rammene som står til disposisjon.

Han mener også den endringen som nå kommer, vil være et skritt mot å kunne ta i bruk de mulighetene som er trukket opp i departementets kontrollmelding.

Omregningsfaktor

Akkurat nå er naturlig nok torskefisket mest i søkelyset, og inspektørene i nord har fått assistanse fra kolleger i direktoratets avdelinger lenger sør på kysten.

 - Basert på risikovurderinger vil vi kunne dekke ulike områder i hele regionen. Kontrollene vi utfører framover mot påske vil i hovedsak dreie seg om temaer som merking og adskillelse av fangster, kontroll av sluttsedler og problematikk rundt omregningsfaktoren. I tillegg vil vi selvsagt se på uregistrerte, feilregistrerte og ulovlige landinger, sier Rønnevik.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.