Avtroppende kystvaktsjef: - Håper NH90-helikoptrene skrotes

Sikkerhet
12. februar 2020 08:58

- Jeg håper Stortinget dropper NH90 som framtidas kystvakthelikopter. Det sier avtroppende kystvaktsjef Ottar Haugen til Kyst og Fjord. Denne uka gikk han av som landets kystvaktsjef.

Ved påsketider kommer langtidsplanen for Forsvaret, der Forsvarsdepartementet på nytt skal vurdere framtida for fregatt- og kystvakthelikopteret NH90. Planen går videre til Stortinget for behandling.

Kystvaktens årsmelding for 2019 levner liten tvil om hva Kystvakten selv mener. Her framstilles helikopteret som en langvarig sammenhengende hodepine:

- Summen er at vi ikke har tillit til denne maskinen. Vi vil aldri nå målene som vi satte oss den gangen helikopterkontrakten ble underskrevet, sier Haugen til Kyst og Fjord.

Ønsker annen maskin

- Når dette nå skal utredes av Forsvarsdepartementet, forutsetter vi at man begynner helt på nytt, starter en helt ny prosess om hvordan framtidas kystvakthelikopter skal se ut, og ender med en helt annen maskin enn NH90. Vi tror ikke det klokt å kaste enda flere gode penger etter de dårlige, sier han.

Dersom Stortinget likevel holder fast på skandalehelikopteret, tror Haugen den tidligst kan tilføre Kystvakten noe positivt etter 2025. Det betyr at fiskerinasjonen Norge gjennom 11 lange år ikke har klart å opprettholde helikoptertjenesten, etter at man i 33 sammenhengende år hadde slik tjeneste. 

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.