Bengt Rune Strifeldt - stortingsrepresentant for Frp fra Finnmark. Er også partiets fiskeripolitiske talsperson. Her på sitt kontor på Stortinget.Foto: Anders H. Furuset
Bengt Rune Strifeldt - stortingsrepresentant for Frp fra Finnmark. Er også partiets fiskeripolitiske talsperson. Her på sitt kontor på Stortinget.Foto: Anders H. Furuset

Fremskrittspartiet sier nei til statlig kvotebeholdning

Politikk
11. februar 2020 08:03Oppdatert:
11. februar 2020 12:36

Et tydelig nei fra Fremskrittspartiet innebærer at forslaget om statlig kvotebeholdning etter alle solemerker ikke vil få flertall i Stortinget og kan skrotes.

Det melder partiets selv i en pressemelding tirsdag morgen.

Skaper usikkerhet

Fremskrittspartiet stortingsgruppe har gitt tydelige føringer for videre behandling av kvotemeldingen.

Kvotesystemet har over tid utviklet seg til et lappeteppe av ulike ordninger, og er i dag unødvendig komplisert og driftsmessig sårbart både for næring og forvaltning. Meldingen greier ut behovet for å forenkle og harmonisere kvotesystemet slik at det er bedre tilpasset næringens og samfunnets behov i dag og i fremtiden, og presenterer forslag til et fremtidsrettet kvotesystem for norske fiskerier.

Kvotemeldingen er i stor grad blitt positivt mottatt i fiskerimiljøene, men enkelte tiltak har skapt usikkerhet. Et av disse tiltakene er forslaget om en statlig kvotebeholdning.

Løsningsorientert

- Et tydelig nei fra Fremskrittspartiet innebærer at forslaget om statlig kvotebeholdning etter alle solemerker ikke vil få flertall i Stortinget og kan skrotes, sier Bengt Rune Strifeldt, fiskeripolitisk talsperson i FrP.

- Når Fremskrittspartiet valgte å gå ut av Regjering, så var vi klar på at vi fortsatt skal være konstruktive og løsningsorientert for å bidra til å lande en kvotemelding som bidrar til å skape stabilitet og forutsigbarhet for fiskerinæringene. Samtidig så varslet vi at det ligger i kortene at vi vil ha inn renere Frp-politikk og at det vil komme justeringer i kvotemeldingen når den behandles på Stortinget, sier Strifeldt.

- Jeg er veldig glad for at Fremskrittspartiets Stortingsgruppe ga full tilslutning til et forhandlingsmandat hvor et av punktene var at vi sier et klart og tydelig nei til forslaget om en statlig kvotebeholdning, tilføyer Strifeldt.

Tydelige

- Som representant for et fylke og kystsamfunn hvor fiskerinæringen er utrolig viktig så er jeg veldig glad for at Fremskrittspartiet er så tydelig på at en statlig kvotebeholdning ikke er aktuelt for oss å støtte, sier Kjell Børge Freiberg, Stortingsrepresentant fra Nordland.

- Rammevilkårene for fiskerinæringen er spesielt viktig i en næring som kan oppleve betydelige endringer i øvrige rammevilkår. Fremskrittspartiet skal være pådriver for å bidra til stabilitet og forutsigbarhet, som er viktig for fortsatt å utvikle denne fantastiske næringen i positiv retning i årene fremover, sier Freiberg.

- Tilbakemeldingene fra kysten har vært svært tydelig på at statlig kvotebeholdning ikke er løsninger man forbinder med den borgerlige blokken. Jeg er derfor glad for at stortingsgruppa til FrP så tydelig slår fast at vårt krav er at den ideen legges i en skuff, sier Stortingsrepresentant fra Hordaland Helge André Njåstad.

- Det er ingen andre næringer i Norge der staten foreslår å overta eiendomsretten fra private. Jeg vil tro det hadde blitt stort opprør om staten plutselig skulle tatt deler av jordbrukseiendommene til bønder som har kjøpt tilleggsjord og auksjonert den bort til andre, avslutter Njåstad i pressemeldingen.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.