Fiskeriministeren utsetter stengingsperiode for kongekrabben

Fiskeri
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
6. februar 2020 16:05Oppdatert:
6. februar 2020 16:06

Nærings- og fiskeridepartementet opplyser i en melding torsdag at de har utsatt stengingen av kongekrabbefisket i det kvoteregulerte området i april måned. De har utsatt stengingen til april neste år.

- Turistfiskenæringen er en viktig distriktsnæring som bidrar til aktivitet og arbeidsplasser. Vi utsetter stengningen i det kommersielle kongekrabbefisket til april neste år slik at alle aktører får mer tid til å planlegge sine aktiviteter, sier fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen i pressemeldingen fra departementet.

Forslag om en stengningsperiode for kongekrabbe ble sendt på skriftlig høring høsten 2019. Departementet viser til at fiskerinæringen og Sametinget var positiv til en stengningsperiode i april måned. Kongekrabben skifter skall fra tidlig februar til ut juni. Dette betyr at det er store mengder krabber som har ny-skiftet og bløtt skall hele vinteren og våren.

- Jeg må understreke at vi opprettholder å stenge kongekrabbefisket fra april 2021 for å sikre en bærekraftig bestand og begrense antallet skadde og døde krabber i den sårbare perioden de skifter skall, sier Sivertsen.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.