SATSER: Aker Biomarine ser stort potensiale av proteinprodukter fra krill og vil nå bygge fabrikk i Norge. Her undersøkes krill i laboratoriet i Houston.Foto: Aker Biomarine
SATSER: Aker Biomarine ser stort potensiale av proteinprodukter fra krill og vil nå bygge fabrikk i Norge. Her undersøkes krill i laboratoriet i Houston.Foto: Aker Biomarine

Aker Biomarine skal bygge krillfabrikk i Norge i 100 millioners klassen

Selskapet vil etablere en pilotfabrikk i Norge.

Fiskeri
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
15. januar 2020 10:47Oppdatert:
15. januar 2020 11:03

Aker Biomarine opplyser i en pressemelding onsdag at de tar neste steg i utviklingen av et nytt krillprodukt for det globale proteinmarkedet. Nå planlegger de å bygge krillfabrikk i Norge - en investering som vil være i 100 millioners klassen.

Ser stort potensial

- Aker BioMarines satsning på forskning og innovasjon de siste årene har resultert i en teknologi som gir et proteinprodukt av svært høy kvalitet. Både næringsprofilen og funksjonelle fordeler gjør at vi ser et stort potensial i dette produktet, sier Shauna McNeill, konserndirektør for innovasjon i Aker BioMarine, i en uttalelse.

zoomShauna McNeill, konserndirektør for innovasjon i Aker Biomarine
Shauna McNeill, konserndirektør for innovasjon i Aker Biomarine

På utkikk etter tomt

Pilotfabrikken skal bygges med et tilhørende forsknings- og innovasjonssenter, opplyses det i meldingen. Selskapet er nå på utkikk etter egnet industrilokasjon, og et av kriteriene er at fabrikken må ligge et par timer unna hovedkontoret på Fornebu.

- Vi er i positiv dialog med et par norske kommuner og mener dette er næringsutvikling som bør treffe de fleste politiske prioriteringer. Vi ser frem til å jobbe videre med flere alternativer med mål om å få til etableringen i Norge, sier Runa Haug Khoury, direktør for bærekraft og myndighetsdialog i Aker BioMarine.

zoomRuna Haug Khoury, direktør for bærekraft i Aker Biomarine
Runa Haug Khoury, direktør for bærekraft i Aker Biomarine

Aker BioMarine har siden 2006 bygget en global milliardindustri på fiskeri og foredling av krill fra Antarktis. Selskapet selger i dag krillolje til mennesker og mel som går til fôr i oppdrettsnæringen og til husdyr. 

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.