KROK: For Kjell Magne og Stig Ervik i Ervik Havfiske er det ikke noe alternativ å drive med andre redskap enn line. Til nå har det vært en kontinuerlig suksessfaktor.Arkivfoto: Einar Lindbæk
KROK: For Kjell Magne og Stig Ervik i Ervik Havfiske er det ikke noe alternativ å drive med andre redskap enn line. Til nå har det vært en kontinuerlig suksessfaktor.Arkivfoto: Einar Lindbæk

Reder mener statusen til fiskerne er hevet

Fiskeri
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
30. desember 2019 09:48

Fiskebåtreder Stig Ervik framsnakker fiskeriene og peker på at det er stas å være fisker i et intervju med NRK Sogn og Fjordane. 

- Det er status å være fisker nå. Det er kanskje ikke slik det alltid har vært, sier Stig Ervik til kanalen.

I 2018 ble tremenningene Stig og Kjell Magne Ervik kåret til Årets Navn-vinnere i sjømatnæringa 2018, av våre lesere. Da trakk de fram viktigheten av den lokale forankringen i hjembygda på Stadlandet: 

- Vi kan selge en båt og kvoter, men ikke selskapet. Vi har grunnfestet i selskapets formålsparagraf at det skal være lokalt forankret her vi er. Vi har en ny generasjon med fem ungdommer på vei inn som gradvis tar over under samme premiss. Selskapet må ha en utvikling og vi er veldige glade for at vi har noen som tar over og kan se muligheter med nye øyne, uttalte Stig og Kjell Magne til Fiskeribladet i januar i år.

Senere i år ble det kjent at rederiet har bestilt sin sjette fiskebåten fra det tyrkiske verftet Tersan. Linebåten «Argos Helena» skal leveres om to år og skal drive tannfiske i Sørishavet.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.