SATSER: Slip1 i Steigen går sammen med Namdal-selskapet Moen for å videreutvikle verftet.Foto: Pressefoto
SATSER: Slip1 i Steigen går sammen med Namdal-selskapet Moen for å videreutvikle verftet.Foto: Pressefoto

Industribygger Tarald Sivertsen forener krefter med verftskonsern - videreutvikler Slip1

Partnerskapet tar sikte på å styrke det maritime tjenestetilbudet innen fiskeri og havbruk.

Industri
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
20. desember 2019 10:37Oppdatert:
20. desember 2019 10:44

Det opplyser Moen i en pressemelding fredag.

Slip1 AS i Steigen driver innen service og vedlikehold av oppdretts- og fiskefartøyet. De senere årene har selskapet hatt en årlig omsetning på 15 millioner kroner og investert i ny og moderne båthall og slippvogn for båter inntil 60 tonn. Verftet har også en verkstedshall, samt maskin- og hydraulikkverksted.

- Fremtidsrettet

- Sammen med de ansatte har vi utviklet Slip1 AS til en fremtidsrettet virksomhet med tanke på kapasitet og kvalitet på tjenestene. Vi har søkt etter og funnet en kompetent og solid industriell som ønsker å utvikle verftet sammen med oss, sier eier og styreleder Tarald Sivertsen i meldingen.

Den industrielle partneren er Moen på Namdalskysten. Gjennom en rettet emisjon går det trønderske verftskonsernet inn som en sidestilt partner med Sivertsen i Steigen-verftet.

- Bedre fotfeste

- Dette gir oss et bedre fotfeste i et viktig og voksende marked, både innen verft- og utleievirksomhet. Samarbeidet styrker selskapets kapitalbase og gir Slip1 AS muligheter for å investere ytterligere som grunnlag for videre vekst, sier Are Brekk, konsernsjef i Moen.

Moen er best kjent som verdens største leverandør av arbeidsfartøyer til havbruksnæringen, men solgte tidligere i høst ut nybåtvirksomheten. I dag driver slip og tørrdokk på Namdalskysten. Selskapet vil nå en omsetning på godt over 100 millioner kroner i 2019.

- Styrke tjenestetilbudet

- Nordland er landets viktigste fiskeriregion og laksenæringen i fylket er tredoblet på under 20 år. Med vår kunnskap og våre ressurser ønsker Moen å styrke det maritime tjenestetilbudet til fiskeri- og havbruksflåten i Nordland med utgangspunkt i Steigen, sier Brekk.

Moen eies av havbruksinvestorene Halle Sivertsen (Haspro AS), Roald Dolmen (Rodo Invest AS), Harry Bøe og Børge Lorentzsen (Skipsinvest AS). 

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.