- Kveitefisket må reguleres!

Vest-Finnmark Kystfiskarlag (VFK) mener det er på tide med noen kjøreregler for kveitefisket.

Fiskeri
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
11. desember 2019 12:45Oppdatert:
11. desember 2019 12:49
zoomKVEITE: Kystfiskere i Vest-Finnmark er bekymret for et stort fiskepress på kveita.Illustrasjonsfoto: Trond Blom/Fiskeridirektoratet
KVEITE: Kystfiskere i Vest-Finnmark er bekymret for et stort fiskepress på kveita.Illustrasjonsfoto: Trond Blom/Fiskeridirektoratet

I en pressemelding viser Vest-Finnmark Kystfiskarlag (VFK) til at de har mottatt mange innspill fra fiskerne i vestfylket som er bekymret for den store beskatningen på kveita langs store deler av kysten. 

Stort fiskepress

- Vi har forståelse for at mange vil utnytte de muligheter som ligger i deltakelse i kveitefisket. Men samtidig er det en kjensgjerning at kveiteressursene er følsom for beskatning. I områder der fiskepresset på kveite har vært stort, har det erfaringsmessig tatt år å gjenoppbygge bestanden, sier styreleder i VFK, Tommy Pettersen. 

- Ta bekymringen på alvor

Pettersen henviser til at det i Loppa- og Sørøysundområdet foregår et stort kveitefiske med betydelige fangster, noe som gjør at lokale fiskere i området er bekymret for bestanden. 

- Vår oppfordring til fiskerimyndighetene er at man tar bekymringen fra fiskerne i vestfylket på alvor og gjør en snarlig vurdering av om kveitefisket bør reguleres for å sikre bestanden på et forsvarlig nivå og derigjennom god reproduksjon av en viktig ressurs i området, sier Pettersen.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.