FRA SKJÆRSTAD TIL USA: Slik ser det ut med Nordic Blu Salmon på Eataly-menyen. Pressefoto
FRA SKJÆRSTAD TIL USA: Slik ser det ut med Nordic Blu Salmon på Eataly-menyen. Pressefoto

Amerikansk restaurantkjede velger oppdrettslaks fra liten fjord i Nordland

Nordic Blu Salmon fra Skjerstadfjorden utenfor Bodø skal selges på restauranter og butikker hos Nord-Amerikas største italienske restaurant- og butikkjede, Eataly.

Havbruk
Bent-Are Jensen
14. desember 2019 18:05

I november i år ble avtalen et faktum.

Eataly har valgt Nordic Blu Salmon som eneste leverandør av laks til restauranter og butikker over hele landet, inkludert storbyene Boston, New York, Chicago, Las Vegas og Los Angeles.

Startet opp for ett år siden

Familieselskapene Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm eier merkevaren som ble startet opp for cirka ett år siden.

zoomFra Nordland til USA: Roger Øksheim (t.v.) sammen med Geir og Ørjan Wenberg.
Fra Nordland til USA: Roger Øksheim (t.v.) sammen med Geir og Ørjan Wenberg.

- Vi har arbeidet hardt og satser mye for å lykkes med vår egen merkevare i dette markedet, og nå har vi fått det første gjennombruddet. I USA betyr merkevarebygging og historie absolutt alt dersom man skal lykkes, sier Geir Wenberg i Wenberg Fiskeoppdrett i en pressemelding.

Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm samarbeider tett med selskapet CleanFish som fungerer som selger og distributør i USA. CleansFish arbeider kun med sjømat som er produsert på bærekraftig vis - og som i tillegg kan dokumentere det.

Sjømatguide anbefaler laksen

Nordic Blu er den første, og så langt den eneste atlantiske laks oppdrettet i åpne merder som er vurdert som «grønn», «best choice», av Monterey Bay Aquarium Seafood Watch-programmet i USA.

Monterey Bay Aquarium Seafood Watch er en uavhengig miljøorganisasjon som jobber for å ivareta havområdene i verden. Gjennom forbrukeranbefalinger og sjømatguider for en lang rekke arter fremmer de bærekraftige fiskerier og akvakulturproduksjon.

Likte du denne artikkelen? Les flere saker fraIntraFish.no:

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...