BESLAGLAGT: Under ransakelser i forbindelse med kongekrabbesaken er det tatt beslag i blant annet kongekrabbe, penger og utstyr til produksjon og foredling av kongekrabbe.Foto: Økokrim
BESLAGLAGT: Under ransakelser i forbindelse med kongekrabbesaken er det tatt beslag i blant annet kongekrabbe, penger og utstyr til produksjon og foredling av kongekrabbe.Foto: Økokrim

Økokrim om kongekrabbeligaen: - Vi er overrasket over hvor stort dette er

Til sammen 16 personer er siktet i Finnmark Politidistrikt i forbindelse med opprullingen av svartsalg av kongekrabbe. Økokrim vil ikke gå ut med hvor mange som er siktet i andre deler av landet.

Krabbenettverket
Krim
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
3. desember 2019 08:23

Mandag ettermiddag kjenner Fiskeribladet til at ytterligere en person er hentet inn av politiet i Finnmark. 

Førstestatsadvokat Håvard Kampen i Økokrim, sier til NRK Finnmark at de ikke hadde ventet at den ulovlige virksomheten skulle være så stor som avdekket.

- Vi er overrasket over å se hvor lenge de har kunnet holde på med salget av kongekrabbe, og hvor mye krabbe de har omsatt, sier Kampen til kanalen.

I all hovedsak er de hittil siktede som er kjent, alle fra Finnmark fylke. Det er fortsatt ukjent hvor mange som er siktet i resten av landet, og i følge NRK vil Økokrim ikke gå ut med opplysninger om det.

- Vi ønsker at minst mulig av det vi vet skal nå ut, siden vi frykter det vil kunne ødelegge for etterforskningen dersom ulovlige krabbehandlere får vite om hva vi vet, sier Kampen til NRK Finnmark. Han varsler i samme kanal at det kan komme nye framstøt fra politiet de neste ukene og månedene.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.