Universitet og Kystvakt samarbeider om bedre beredskap

Sikkerhet
Redaksjonen
30. november 2019 08:50

Nord universitet og Kystvakten har signert en intensjonsavtale om samarbeid for en styrket kompetansesatsing og samhandling innen sikkerhet og beredskap i nordområdene, melder de på Twitter.

Intensjonsavtalen formaliserer et godt samarbeid mellom partene gjennom flere år, skriver Nord Universitet på sin nettside. Sjef for Kystvakten, flaggkommandør Ottar Haugen, sier at Kystvakten er opptatt av bedre samarbeid og økt fokus på sikkerhet og beredskapskompetanse i nordområdene:

- Vi har et felles mål om å øke sikkerheten og bedre beredskapen i nord. Dette krever kunnskap. Det er flott om vi gjennom denne intensjonsavtalen kan styrke både kunnskapsbyggingen og formidlingen av kunnskap, sier Haugen til Nord Universitets nettside.

Kystvakten har over flere år bidratt til Øvelse Nord, som er landets største samvirkeøvelse arrangert av Nord universitet.

- Kystvaktens bidrag til Øvelse Nord er svært viktig. En bidrar her med både helikopter- og fartøyressurser samt kompetanse knyttet til ledelse av operasjoner, sier øvingsleder Erlend Hagenes ved Nord universitet. Universitetet har i samarbeid med de maritime fagskolene i nord for øvrig også bidratt til videreutdanning av personell i Kystvakten.

- Gjennom dette partnerskapet, kalt Maritim Campus Nord, utvikles nå en rekke kurs som er skreddersydde for operasjoner i arktiske farvann med innspill fra blant annet Kystvakten, opplyser Nord Universitet på sin nettside.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.