HAVVIND: Det har vært stor motstand mot å etablere vindkraft på land, men det er også utfordringer med å flytte turbinene ut i havet.llustrasjonsfoto
HAVVIND: Det har vært stor motstand mot å etablere vindkraft på land, men det er også utfordringer med å flytte turbinene ut i havet.llustrasjonsfoto

Fiskebåt Nord skal diskutere nytt kvotesystem, miljø og vindkraft på årsmøtet

Motstanden er stor blant fiskerne både mot kvotemelding og havvindmøller. Leder i Fiskebåt Nord, Magnus Ytterstad ber om stabile rammebetingelser som gir forutsigbarhet.

Fiskeri
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
26. november 2019 08:14

Hvilke konsekvenser vil regjeringens forslag til nytt kvotesystem få for fiskeflåten? Det er et av spørsmålene som blir diskutert på årsmøtet til Fiskebåt Nord i Tromsø torsdag og fredag denne uken. I tillegg er både klima og utfordringer med vindkraft på dagsordenen.

zoomMarius Ytterstad, styreleder i Fiskebåt Nord. 
Marius Ytterstad, styreleder i Fiskebåt Nord. 

- Det er mye innen politikken som skjer som har innvirkning på hvordan fiskeflåten blir i framtiden og hvordan vi kan utøve fisket. Vi prøver derfor å legge opp til en debatt om tema som medlemmene er opptatt av, sier styreleder Marius Ytterstad i en pressemelding.

Regjeringens forslag

I sommer la regjeringen fram sitt forslag til det som skal være et nytt og enklere kvotesystem for fiskeflåten. Behandlingen i Stortinget er nå i gang, og er ventet å avsluttes rundt påsketider.

Til å innlede i debatten om fiskekvotene kommer Ola Honningdal Grytten, professor ved Norges Handelshøgskole, Ole Martin Andreassen, advokat, Sands og Carina Esaiassen, senior rådgiver i Macom.

- Bredden blant innlederne gjør at vi får belyst problemstillingen på en god måte. For næringsutøverne er det viktig at vi har stabile rammebetingelser som gir forutsigbarhet, sier Ytterstad videre.

Klima og vindkraft

I tillegg til kvotemeldingen har årsmøtet effekter av klimautfordringene på dagsordenen i tillegg til vindkraft.

- Det har vært stor motstand mot å etablere vindkraft på land, men det er også utfordringer med å flytte turbinene til havet. Dette ønsker vi å få belyst på årsmøtet, sier Ytterstad.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.