- Nordlendinger må få betale mindre skatt

Politikk
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
22. november 2019 08:08Oppdatert:
22. november 2019 08:10

Redaktør i nettavisa High North News, Arne O. Holm, foreslår at folk i nord skal betale betydelig mindre skatt. Det skriver NRK Nordland.

Forslaget kommer i kjølvannet av SSBs nedslående statistikk som viser kraftig fraflytting fra de nordligste fylkene, og da må det tas drastiske grep mener Holm.

- Vi må slutte å si at dette er bekymringsfullt, men begynne å tenke på drastiske grep. Norge er helt avhengig av at Nord-Norge fungerer. Ett drastisk grep er å se på skatteregimet, sier han til NRK, og viser til at befolkningsnedgangen ikke bare rammer små steder i nord, men også de store byene:

- Når folk også i arbeidsdyktig alder flytter fra Bodø i hopetall, forsterkes denne dramatiske tendensen, sier Holm og understreker også viktigheten av at vi faktisk har bosetting i Finnmark - fordi vi grenser til mektige Russland.

- Vi klarer ikke å håndtere forholdet til Russland hvis det ikke bor folk i Finnmark. Vi klarer ikke å håndtere ressursutgangen hvis vi ikke får ingeniører, sier Holm i en kommentar til NRK Nordland.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.