LANDBASERT ANLEGG: Nå kan nye oppdrettsanlegg på land kan starte opp umiddelbart etter at anlegget er ferdig og klar for produksjon.Illustrasjonsfoto: Ole Morten Melgård
LANDBASERT ANLEGG: Nå kan nye oppdrettsanlegg på land kan starte opp umiddelbart etter at anlegget er ferdig og klar for produksjon.Illustrasjonsfoto: Ole Morten Melgård

Det skal bli enklere å få godkjent oppdrettsanlegg på land

Regjeringen fjerner kravet om at Fiskeridirektoratet må utstede brukstillatelser for landbaserte oppdrettsanlegg.

Havbruk
Redaksjonen
22. november 2019 07:49Oppdatert:
22. november 2019 07:50

Nye anlegg kan nå starte opp umiddelbart etter at anlegget er ferdig og klar for produksjon.

- Vi fjerner nå kravet om at det skal utstedes brukstillatelser som en del av kravene til å oppfylle teknisk standard for landbaserte oppdrettsanlegg. Dette er en viktig og god forenkling fordi utstedelse av brukstillatelser er ressurskrevende for både næring og forvaltning, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik i en pressemelding.

Forenkler til beste for alle parter

 Dagens krav er at alle anlegg skal ha slik brukstillatelse før de kan tas i bruk, og at eksisterende anlegg må skaffe seg brukstillatelse innen 1. januar 2021. 

zoomHarald Tom Nesvik, fiskeri- og sjømatminister (Frp)
Harald Tom Nesvik, fiskeri- og sjømatminister (Frp)

 - Kravene til brukstillatelser som en del av kravene til å oppfylle teknisk standard har gitt næringen usikkerhet for når nye anlegg eller deler av anlegg kan tas i bruk, og et unødvendig byråkrati for forvaltningen som behandler disse søknadene. Forenklingen innebærer også en enklere oppfølging av regelverket for myndighetene, sier Nesvik. 

Trenger ikke å vente på direktoratet

 Forskjellen blir at nye anlegg kan starte opp umiddelbart etter at anlegget er ferdig og klar for produksjon, uten å måtte vente på at Fiskeridirektoratet har utstedt brukstillatelse. 

Videre trenger ikke eksisterende anlegg å ta hensyn til saksbehandlingstiden til Fiskeridirektoratet når de skal lage den rømmingstekniske rapporten, slik de ville måtte gjort om de skulle ha en brukstillatelse innen 1. januar 2021. 

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.