Fiskeridirektoratet gjentar at krav om mobile mottak av kongekrabbe må godkjennes

Fiskeri
Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
21. november 2019 11:35Oppdatert:
21. november 2019 12:50

Fra 1. januar 2020 må alle mobile mottak av kongekrabbe være godkjent av Mattilsynet, skriver Fiskeridirektoratet i en pressemelding dagen etter at det er avdekket et nettverk som fanger og selger krabbe ulovlig.

Det innebærer at såkalte mobile kjøpestasjoner, det vil si biler og boder som kjøper og selger kongekrabbe, må være godkjent av Mattilsynet, og tilfredsstille Mattilsynets krav til hygiene og dyrevelferd innen 1. januar 2020.

I meldingen viser fiskeridirektoratet til at Nærings- og fiskeridepartementet besluttet i 2018 å stramme inn regelverket knyttet til mobile kjøp av kongekrabbe av hensyn til hygiene, dyrevelferd og kontroll.  

«For å gi næringsaktørene tid til å tilpasse seg, valgte departementet likevel å utsette iverksettelsen av kravet til 1. januar 2020», heter det i meldingen fra direktoratet.

Direktoratet viser til at Mattilsynet erfarer at den vesentligste delen av aktørene som opererer i dette markedet er knyttet til mottak som alt er godkjent av Mattilsynet. 

I juli i år uttalte Sjømat Norge at de støtter en strengere praksis rundt de mobile mottakene.

I et intervju med Fiskeribladet uttalte fagsjef i Sjømat Norge, Kristin Alnes, at både de og deres medlemsbedrifter støtter departementets beslutning om strengere regulering og at de ønsker å avvikle ordningen med mobile kjøp.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.