ØKER: Markedsavgiften skrus opp på pelagisk fisk for å sikre markedsføring.Illustrasjonsfoto: Kristina N. Widell, Sintef Ocean
ØKER: Markedsavgiften skrus opp på pelagisk fisk for å sikre markedsføring.Illustrasjonsfoto: Kristina N. Widell, Sintef Ocean

Regjeringen øker markedsavgiften for pelagisk fisk

I en pressemelding onsdag ettermiddag melder Nærings- og fiskeridepartementet at  markedsavgiften for sild, makrell og annen pelagisk fisk øker fra 0,3 til 0,5 prosent.

Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
20. november 2019 15:38

- Endringen gjør det mulig for sjømatrådet å fortsette arbeidet med å markedsføre norsk sild og makrell i våre viktigste markeder, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik i en pressemelding.  

Alle som eksporterer sjømat, må betale en markedsavgift til Sjømatrådet. Hvor mye de må betale, varierer mellom de ulike fiskeslagene.

«Dersom avgiften ikke hadde blitt satt opp, ville Sjømatrådet ha måttet kutte i markedsarbeidet for pelagisk fisk», viser departementet til.

- Jeg ba derfor sjømatnæringen om innspill til hvilket nivå markedsavgiften for pelagisk fisk burde ligge på. Flere mente at markedsavgiften burde økes. Vi fikk også innspill om at avgiften bør forbli på dagens nivå. Jeg mener at min beslutning balanserer hensynet til de ulike aktørene i sjømatnæringen, sier Nesvik.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.