TEMA I SPØRRETIMEN: Aps fiskeri og havbrukspolitiske talsperson Cecilie T. Myrseth vil adressere arbeidslivskriminalitet, i spørretimen i morgen.Foto: Anders Hannemose Furuset
TEMA I SPØRRETIMEN: Aps fiskeri og havbrukspolitiske talsperson Cecilie T. Myrseth vil adressere arbeidslivskriminalitet, i spørretimen i morgen.Foto: Anders Hannemose Furuset

Myrseth ber Nesvik svare om arbeidslivskriminalitet i fiskeindustrien

Aps fiskeri- og havbrukspolitiske talsperson Cecilie Myrseth, spør hva fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik akter å gjøre for å få bukt med arbeidslivskriminalitet i fiskeindustrien.

Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
19. november 2019 13:27Oppdatert:
19. november 2019 13:31

Arbeiderpartiets stortingsgruppe skriver i en pressemelding tirsdag at Aps fiskeripolitiske talsperson, Cecilie Myrseth, reagerer kraftig på avsløringene i kjølvannet av A-krimsenteret i Nordlands aksjon tidligere i år der 20 fiskebruk i Lofoten og Vesterålen ble kontrollert.

Aksjonen avdekket at arbeidere ble betalt under minstelønn, brudd på arbeidstidsbestemmelser og betaling under minstelønn. Lars-Jørgen Gunnestad ved A-krimsenteret i Nordland, uttalte til Dagbladet forrige uke at de har funnet indikasjoner på menneskehandel.

- Hva vil statsråden gjøre?

I spørretimen onsdag tar Myrseth opp problemet med fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik (Frp) og ber ham svare på følgende:

«Media har denne uken skrevet om tilstander som vitner om grov utnyttelse av utenlandske arbeidere ved fiskebruk langs kysten. Det er A-krimsenteret i Nordland som ifølge Dagbladet har avdekket gjennomgående brudd på lovverket. Funnene, som omtales som menneskehandel og alvorlig arbeidskriminalitet innen fiskeindustrien er ikke forenlig med politiske målsettinger i fiskeripolitikken. Hva vil statsråden gjøre for å rydde opp i de uakseptable forholdene A-krim har avdekket?».

Spørretimen streames direkte fra klokken 12.30 i morgen.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.