MØTTES I ROMA: Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik møtte Portugals nye havminister Ricardo Serrão Santos i Roma denne uken.Foto: Nærings- og fiskeridepartementet
MØTTES I ROMA: Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik møtte Portugals nye havminister Ricardo Serrão Santos i Roma denne uken.Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Nesvik møtte sin portugisiske kollega: Står sammen i kampen mot ulovlig fiske

Sjømathandel, matsikkerhet og brexit var tema da fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik møtte Portugals nye havminister Ricardo Serrão Santos.

Marked
Redaksjonen
19. november 2019 07:50

 Nesvik er den første utenlandske ministeren Santos møter etter at han nylig tiltrådte som Portugals nye havminister. 

Statsrådene møttes i Roma i forbindelse med en FN-konferanse om bærekraftige fiskerier.

Tar kampen sammen

- Norge og Portugal er helt på linje når det gjelder synet på at fremtidig økt matproduksjon til en økende verdensbefolkning må komme fra havet. Jeg er også glad for at Portugals nye havminister er tydelig når det gjelder kampen mot ulovlig fiske, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik i en pressemelding. 

Svært viktig marked

 Portugal er det viktigste markedet for norsk torsk. Norge eksporterte sjømat til Portugal for 3,4 milliarder kroner i 2018. Sammenlignet med året før er det en verdiøkning på sju prosent mens volumet ble redusert med tre prosent. 

 - Jeg er svært fornøyd med at Portugal fortsetter å være det viktigste markedet for torsk. Dette er til stor nytte for bidraget fra fiskerisektoren til økonomien i begge land, sier Nesvik. Nesvik hadde også møter med FAOs generaldirektør Qu Dongyu, og FNs generalsekretærs spesialutsending for hav, Peter Thomson i forbindelse med besøket i Roma.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.