HAVETS DØGN: Markedsansvarlig for Havets Døgn 2019, Adele Lagesen, med plakaten som ønsker de besøkende på Havets døgn velkommen.Foto: Privat
HAVETS DØGN: Markedsansvarlig for Havets Døgn 2019, Adele Lagesen, med plakaten som ønsker de besøkende på Havets døgn velkommen.Foto: Privat

Havbruksstudenter i Bodø inviterer til fest og alvor

Norges nest største eksportnæring, havbruk, står på programmet når Bodø-studentene i år arrangerer Havets Døgn.

Havbruk
Bent-Are Jensen
20. november 2019 13:30Oppdatert:
21. november 2019 09:51

«Kvelden før dagen» går av stabelen klokka 18 onsdag 20. november på Nord universitet. Torsdagens program starter grytidlig, klokka 8:15, og avsluttes med en konsert som BEGYNNER ved midnatt. De tøffeste går rundt. 

- Arrangementet er åpent for alle

I fjor hilste statsminister Erna Solberg arrangementet fra en storskjerm. I år, som i mange tidligere år, kommer fiskeriministeren, samt en rekker næringsutøvere.

For første gang går Bodø-arrangementet i år av stabelen i høstsemesteret. Det er for ikke å kollidere med Tromsø-studentenes variant, «Håp i havet», og Bergen-studentenes «Grønn framtid i det blå».

- Havets Døgn er åpent for alle. Naturligvis kommer studenter, forelesere og ansatte ved universitetet i Bodø, pluss student-delegasjoner fra andre universiteter, men vi inviterer næringsutøvere og publikum generelt, sier markedsansvarlig Adele Lagesen til IntraFish.

Arrangør er en underkomité av studentforeningen Nugla ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur ved Nord universitet i Bodø.

zoomSMARTE HODER: Dette er styret for Havets Døgn 2019, og de har satt sammen et variert program for årets konferanse.
SMARTE HODER: Dette er styret for Havets Døgn 2019, og de har satt sammen et variert program for årets konferanse.

300 på fagdagen i fjor

IntraFish meldte i fjor at universitetets største auditorium ikke var fullt på torsdagen, men at det er heller ikke var mye som manglet. Så mange som drøyt 300 deltakere på fagdagen var foreløpig rekord.

Historien til Havets Døgn går helt tilbake til 1973. Da var det som i dag er Nord universitet, distriktshøgskole. De første årene var arrangementet kun en Havets Aften med sjømat, fest og ikke så mye faglig innhold. De seinere årene har Havets Aften (med fest, og nå også med galla) fortsatt vært en del av Havets Døgn, men nå er det faglig innhold med foredrag og diskusjoner, samt møte med bedrifter - en slags jobbsøkerdag.

Miljø og innovasjon

Temadagen torsdag retter søkelyset mot miljø og «innovative løsninger for framtida», ifølge markedsansvarlig Lagesen.

Spørsmålet om hva som er viktig når det gjelder bærekraftig produksjon, skal Alf-Gøran Knutsen fra Kvarøy Fiskeoppdrett forsøke å svare på.

Mowis Knut Håvard Krokstrand skal snakke om grønt skifte.

- Hvordan redusere fotavtrykket 37 prosent på 37 dager? Det blir tema i et foredrag av Maria Schütz fra Salmon Group.

Avlsselskapet Aqua Gens Ole Aarbakke skal argumentere for at bærekraften ligger i laksens gener.

Veterinærinstituttets Edgar Brun skal minne om at næringa sliter med helseutfordringer.

Sintefs Magnus Stoud Myhre skal presentere Bærekraftsportalen, mens Cermaq stiller med Kristin Hurum og SalmoBreed med Victoria Pettersen.

zoomI FJOR: Framtida sitter på skolebenken. Unge og håpefulle deltalere på fagdagen Havets Døgn 2018 ved Nord universitet i Bodø. Bak arrangementet står studentforeningen Nugla.
I FJOR: Framtida sitter på skolebenken. Unge og håpefulle deltalere på fagdagen Havets Døgn 2018 ved Nord universitet i Bodø. Bak arrangementet står studentforeningen Nugla.

Sushi og galla

Innimellom alt dette blir det servert sushi mens man mingler og besøker minst ti bedriftsstands. Kanskje vanker der sommerjobb.

Temaet onsdag kveld er sjøbasert havbruk versus landbasert havbruk.

Fagansvarlig for miljø ved Nova Sea, Samuel Andersen, skal diskutere med styreleder Roy Bernt Pettersen ved Andfjord Salmon, som er et landbasert prosjekt. De blir supplert av daglig leder Kristian Johnsen fra forskningsinstitusjonen LetSea, og Christopher Vonheim fra Norges sjømatråd.

Torsdag kveld er det formell galla på hotellet Havet i sentrum av byen, med Afterparty og konsert fra midnatt. I 2017 underholdt 1980-tallets popikon Samantha Fox. Det ble suksess blant de eldre gjestene av alle kjønn.

I år opptrer en ung lokal artist, Marvico.

Likte du denne artikkelen? Les flere saker fra IntraFish.no:

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.