RÅD: First House bistår Samherji nå i mediastormen i forbindelse med Wikileaks-avsløringene, bekrefter administrerende direktør og partner i First House, Per Høiby.Foto: First House
RÅD: First House bistår Samherji nå i mediastormen i forbindelse med Wikileaks-avsløringene, bekrefter administrerende direktør og partner i First House, Per Høiby.Foto: First House

Samherji engasjerte First House for å håndtere Wikileaks-avsløringene

Administrerende direktør og partner Per Høiby i First House bekrefter overfor Fiskeribladet at Samherji har hyret First House for å håndtere media i forbindelse med Wikileaks-avsløringene.

Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
14. november 2019 10:30Oppdatert:
14. november 2019 14:51

Fiskeribladet har fått innsyn i et brev fra administrerende direktør Torsteinn Már Baldvinsson i Samherji datert 6. november til den islandske kringkastingskanalen RÚV. Der kommet det frem at Samherji har engasjert First House for å håndtere dialogen med RÚV i forbindelse med Wikileaks-avsløringene.   

First House bekrefter

I brevet til RUV, opplyser Baldvinsson at Håkon Borud, medeier og konsulent i First House, vil være kontakt og Samherjis rådgiver i dialogen med RÚV. 

Overfor Fiskeribladet bekrefter administrerende direktør og partner Per Høiby i kommunikasjonsbyrået First House at de er er engasjert av Samherji.

- Ja, det kan jeg bekrefte . Selskapet har ønsket vår bistand i den situasjon de nå står i. Ofte, når det skjer noe ekstraordinært, trenger man flere hender og hoder, sier Høiby til Fiskeribladet. 

Du finner brevet fra Samherji til RÚV (på islandsk) her:

LAST NED FILBrev fra Baldvinsson til RÚV

- Vi er rådgivere

- Hva er deres rolle? Skal dere besvare på spørsmål fra media på vegne av Samherji, eller fungere dere som rådgivere for Samherji i hendvendelser fra media?

- Vi er rådgivere. Vi har et par stykker som jobber med dette, og som hjelper selskapet. Vi har ingen rolle utover det, sier Høiby.

- Det er et stort mediatrøkk nå. Hvordan håndterer dere saken?

- Gitt den kommentaren jeg har gitt, vil jeg ikke si noe mer. Jeg har bekreftet at de har engasjert oss, og forklart grovt hvorfor. 

- Når engasjerte Samherji First House?

- Det vil jeg heller ikke gå inn på.

- Og dere tar dere ikke av mediehenvendelser på vegne av Samherji?

- Vi er en del av Samherjis rådgiverteam og bistår blant annet med mediehåndtering.

Bestikkelser

Tirsdag publiserte Wikileaks 30.000 dokumenter, hvor det blant annet fremkommer opplysninger om at Samherji skal ha brukt DNB til å overføre millionbeløp i bestikkelser via skatteparadis til tjenestemenn i Namibia, for å sikre seg fiskerettigheter utenfor Namibia.

Gjennom prosjektet «Fisrot Files» avslørte det islandske nettstedet Stundin, kringkasteren RUV, al-Jazeera og The Namibian dette tirsdag. Fiskeribladet omtalte saken onsdag.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.