VINNERE: Heidi og Vidar Garnvik fra Garnviks røkeri fikk tildelt Spesialitet-merket for norsk lokalmat i særklasse for sin røkelaks.Foto: Matmerk
VINNERE: Heidi og Vidar Garnvik fra Garnviks røkeri fikk tildelt Spesialitet-merket for norsk lokalmat i særklasse for sin røkelaks.Foto: Matmerk

Røkelaks fra Frøya fikk gjev matpris

Marked
Ann Eileen Ditlevsen Nygård
Telefon 55 21 33 15
Mobil 932 56 318
14. november 2019 08:09

Røket laks fra Garnviks røkeri på Frøya er tildelt Spesialitet-merket for norsk lokalmat i særklasse.

- Det betyr veldig mye for en liten familiebedrift som oss å få en slik anerkjennelse. Konkurransen innen røkelaks og laks er knallhard, så det er utrolig viktig for en liten, lokal aktør som oss å få et så viktig kvalitetsstempel, sier en strålende fornøyd Vidar Garnvik.

i går, onsdag ble han og kona Heidi Garnvik klappet opp på scenen foran fullsatt sal under Matmerks fagdag i Oslo.

«Røkt lakseloin med cognac og pepper» fra Garnviks Røkeri er godkjent av fagjuryen, og pakkene kan nå prydes med det gjeve Spesialitet-merket for norsk lokalmat i særklasse.

Røkelaksen tilvirkes i Garnviks eget anlegg på Frøya, og råvaren er også fra Frøya - fra SalMars anlegg. Den marineres i cognac i to omganger før den røykes uten skinn.

Fagjuryen, som ledes av stjernekokk Harald Osa, oppgir i sin vurdering at røkelaksen fra Garnvik har «tydelig duft av røyk» og «rustikk smak», og gir røkelaksen betegnelsen «et produkt i særklasse».

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.