Røket laks fra Garnviks røkeri på Frøya er tildelt Spesialitet-merket for norsk lokalmat i særklasse.
- Det betyr veldig mye for en liten familiebedrift som oss å få en slik anerkjennelse. Konkurransen innen røkelaks og laks er knallhard, så det er utrolig viktig for en liten, lokal aktør som oss å få et så viktig kvalitetsstempel, sier en strålende fornøyd Vidar Garnvik.
i går, onsdag ble han og kona Heidi Garnvik klappet opp på scenen foran fullsatt sal under Matmerks fagdag i Oslo.
«Røkt lakseloin med cognac og pepper» fra Garnviks Røkeri er godkjent av fagjuryen, og pakkene kan nå prydes med det gjeve Spesialitet-merket for norsk lokalmat i særklasse.
Røkelaksen tilvirkes i Garnviks eget anlegg på Frøya, og råvaren er også fra Frøya - fra SalMars anlegg. Den marineres i cognac i to omganger før den røykes uten skinn.
Fagjuryen, som ledes av stjernekokk Harald Osa, oppgir i sin vurdering at røkelaksen fra Garnvik har «tydelig duft av røyk» og «rustikk smak», og gir røkelaksen betegnelsen «et produkt i særklasse».
( VILKÅR )