KLAR FOR LØFT: Fiskeribladet fikk være med da Barents Skipsservice i Båtsfjord løftet «Else K» opp av vannet. Foto: Eskild Johansen
KLAR FOR LØFT: Fiskeribladet fikk være med da Barents Skipsservice i Båtsfjord løftet «Else K» opp av vannet. Foto: Eskild Johansen

Se hvordan båtsfjordingene løfter «Else K» rett opp av havna

Fiskeribladet fikk bli med og ta en titt på Båtsfjordverftes nye skipslift. Se video.

Industri
Eskild Johansen
15. november 2019 18:20

- Det er bra dere viser dette fram, for folk var så nysgjerrig da liften kom, at vi måtte sette gjerde rundt hele området for å slippe å få folk helt ned på verftet, forteller Kim Peder Digernes.

Sammen med sin kollega Arvo Kristiansen sto de for de siste løftene for dagen, mandags kveld.  

Fiskeribladet fikk være med på løftet, da Arne og Willy Pedersen skulle skifte sinkklosser på sin 12 meter lange, og 23 tonn tunge «Else K». 

Vekst i flåten og ny lift

I fjor kom nykran på plass og sammen med mer aktivitet fra ferskfiskordninga sikrer Barents Skipsservice AS at aktiviteten fortsetter å øke for selskapet.

Etter en liten dupp i 2017, så landet årsomsetninga på totalt 21 millioner kroner i 2018. I følge eier og daglig leder Bjørn Aarnes, i BaPederrents Skipsservice, så fortsetter veksten i 2019.

Mye takket den nye skipsliften som selskapet leaser for å drive enkel service på båter under 25 meter og 100 tonn. Men også ferskfiskordninga og levendelagringsfisket skaffer selskapet stadig flere oppdrag hos de større fiskebåtene.

zoomLØFTEKAPASITET: Arvo Kristiansen (t.v) og Kim Peder Digernes ved Barents skipsservice kan sammen med «Løfte» dra 100 tonn rett opp av havet på et øyeblikk. Fiskeribladet fikk være med på et skipsløft denne uka. 
LØFTEKAPASITET: Arvo Kristiansen (t.v) og Kim Peder Digernes ved Barents skipsservice kan sammen med «Løfte» dra 100 tonn rett opp av havet på et øyeblikk. Fiskeribladet fikk være med på et skipsløft denne uka. 

Større kapasitet

I følge Aarnes kan liften håndtere båter på opp mot 60-70 fot på nesten 100 tonn.  Selskapet fikk dermed posisjonert seg med ervervelsen for den store veksten i antall fiskefartøy i Øst-Finnmark som har kommet de siste årene. 

- Til neste år begynner vi byggingen av en større hall, slik at vi får bedre kapasitet på vinteren og kan ta på oss større oppdrag. 

zoomGÅR BRA: Bjørn Aarnes ved Barents skipsservice i Båtsfjord foran PA100+- skipsliften kalt «Løfte».
GÅR BRA: Bjørn Aarnes ved Barents skipsservice i Båtsfjord foran PA100+- skipsliften kalt «Løfte».
( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.