KOLLISJON: For nøyaktig ett år siden kolliderte KNM «Helge Ingstad» med tankbåten Sola TS. Her i forbindelse med sikring av havaristen.Foto: Kystverket
KOLLISJON: For nøyaktig ett år siden kolliderte KNM «Helge Ingstad» med tankbåten Sola TS. Her i forbindelse med sikring av havaristen.Foto: Kystverket

Ett år siden fregatt-ulykken. Nå har havarikommisjonen lagt frem rapport

Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
8. november 2019 13:59Oppdatert:
8. november 2019 14:15

Statens Havarikommisjon la i dag frem delrapport 1 om kollisjonen mellom fregatten KNM Helge Ingstad og tankbåten Sola TS, som skjedde nær Stureterminalen i Hjeltefjorden 8. november i fjor.

Av de sikkerhetstilrådinger SHT fremmer, er to rettet spesielt til Kystverket. Disse er knyttet til Kystverkets sjøtrafikksentraltjeneste. Den ene tilrådingen omfatter praksis og rutiner for formidling av trafikkinformasjon. Den andre omfatter tilråding om å gjennomgå og forbedre trafikkovervåkningen med tanke på bemanning, oppgaver og tekniske hjelpemiddel.

- Dette tar vi på største alvor, og vil nå bruke tilrådingene i en inngående gjennomgang for å forbedre våre tjenester. Så skal vi gå detaljert gjennom resten av innholdet i rapporten fra SHT. Beskrivelsene av hendelsene i perioden som rapporten omfatter er grundig, og mange av punktene er nyttige og viktige å ha med seg i vårt kontinuerlige arbeid med forbedring av sjøsikkerheten, påpeker kystdirektør Einar Vik Arset i en pressemelding.

I juni ble det klart at fregatten skrotes.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.