VENTER: Nye «Geir» forventes skrogferdig fra Polen i disse dager og ferdigstilt fra Vaagland Båtbyggeri i løpet av april.Foto: HP Holmeset
VENTER: Nye «Geir» forventes skrogferdig fra Polen i disse dager og ferdigstilt fra Vaagland Båtbyggeri i løpet av april.Foto: HP Holmeset

Stor fornyelse i autolineflåten

Autolineflåten er i ferd med å fornye seg med seks nybygg.

Båter
Einar Lindbæk
Telefon 70 15 57 69
Mobil 932 56 323
10. november 2019 15:15Oppdatert:
22. november 2019 09:58

Den nye autolinebåten «Geir» til H P Holmeset rederi på Vatne på Sunnmøre skulle etter planen ha vært overlevert i desember i år. Forsinkelser fra skrogverftet i to omganger, gjør at skroget fortsatt ligger i Polen.

- Vi håper å få startet slepet nordover til Vaagland Båtbyggeri for utrustning om kort tid, sa styreleder Arild Holmeset i Holmeset-rederiet for noen dager siden mens han var på vei til Polen for å ta det ferdige skroget til Norge. 

Ferdig i april

 - Det er en båt som er 70 prosent ferdig når den slippes løs fra Polen. Vi regner med slepet tar en ukes tid og Vaagland regner med å bruke 5,5 måneder for å gjøre båten ferdig, sier Holmeset.

Det er satt en endelig dato for ferdigstillelse 2. april, men det var før den siste forsinkelsen på ytterligere en måneds tid. 

- Vi tror at mye av april også kan gå med før båten blir ferdig, sier Holmeset til Fiskeribladet.

Dagens «Geir» er i aksjon i autolinefisket i Barentshavet og vil fiske ut året før den overdras til eierskap i rederiet JFK på Færøyene. Færøysk mannskap er allerede på plass på «Geir» for å gjøre seg kjent med båten.

Seks nye autolinebåter

Det er seks autolinebåter i bygging eller ordrer for norske rederi. «Geir» er den eneste som bygges i Norge. De fem andre bygger på Tersan Shipyard i Istanbul, Tyrkia.

«Atlantic» til Atlantic Seafish i Ålesund er først i løypa med levering i desember i år, Ervik Havfiske har tre båter på gang. «Vestkapp» forventes klar i desember, «Frøyanes Junior» i februar og «Argos Helena» i september 2021. 

Før siste båt i ordre til Ervik-rederiet skal Tersan levere verdens største autolinebåt til rederiet Østerfjord i Torangsvåg. «Østerfjord» blir 67x14,6 meter og skal stå ferdig i andre kvartal 2021.

To nye hvitfisktrålere

Det er fornyelse i trålflåten for hvitfisk også. Havfisk skal ha sin nye «Kongsfjord» ferdig fra Vard Søviknes i løpet av første kvartal 2020 og i samme kvartal skal Vard Brattvåg gjøre ferdig Nergård Havfiske sin nye hvitfisktråler. 

Begge fartøy er 80x17 meter og designet av Vard Design. Rolls-Royce har designet den nye tråleren til Prestfjord på Sortland, som skal stå ferdig til sommeren neste år, bygges ved Godan Shipyard Asturias, Spania.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.