HAR LAGT BALLEN DØD: Otto Gregussen, generalsekretær i Norges Fiskarlag, redegjorde om organisasjonssaken på Fiskarlagets landsmøte torsdag.Foto: Nils Torsvik
HAR LAGT BALLEN DØD: Otto Gregussen, generalsekretær i Norges Fiskarlag, redegjorde om organisasjonssaken på Fiskarlagets landsmøte torsdag.Foto: Nils Torsvik

Ingen tredeling av Fiskarlaget

Landsmøtet i Norges Fiskarlag legger endringene i organisasjonen på is. Generalsekretær Otto Gregussen konstaterer at de ikke kommer videre nå.

Samfunn
Nils Torsvik
Telefon 55 21 33 21
Mobil 932 56 325
31. oktober 2019 11:57Oppdatert:
31. oktober 2019 12:00

Generalsekretæren viste i sin gjennomgang av arbeidet som har vært gjort for å slå sammen Fiskarlaget, til at landsstyret og administrasjonen hadde fulgt opp sin del av arbeidet. Men arbeidet stoppet opp etter at enkelte fylkeslag ikke ville slå seg sammen. 

Oppdraget som landsmøtet i 2017 ga landsstyret, var å arbeide for ett lag i nord og ett i sør, i tillegg til det tredje medlemsorganet, Fiskebåt. Under disse tre skulle det også samles større lokallag. 

Ingen nye initativ

- Men når vi ikke oppnådde sammenslåing av større regionlag, fikk vi heller ikke slått sammen til nye lokallag, sa Gregussen, som viste til at dette ble tatt til etterretning også i landsstyret.

- Vi kan ikke ha en evig organisasjonsdebatt og det vil ikke komme noe nye initiativ fra Norges Fiskarlag til dette, sa han, men la til at organisasjonen har vist at den fungerer godt slik den er organisert i dag.

En oppfatning som Gregussen fikk medhold i av Einar Helge Meløysund.

- Det er ingen katastrofe at vi ikke fikk til en ny organisering, noe alle som har deltatt på dette landsmøtet har sett, sa Meløysund.

Han ga også generalsekretæren rett i at skylden for at arbeidet ikke har ført til en sammenslåing av fylkeslagene, ikke lå på administrasjonen, men på de tillitsvalgte.

- Administrasjonen har gjort alt de skulle, men de tillitsvalgte har ikke gjort det de ble bedt om, sa han og berømmet administrasjonen for arbeidet de har lagt ned.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.