STABILITET OG LØNNSOMHET: Norges Fiskarlag skal ta ansvar for en helhetlig norsk fiskerinæring, sa leder Kjell Ingebrigtsen i sin tale til landsmøte. Her sammen med Brit Sæle Instebø, Kjell Ingebrigtsen og Kåre Heggebø Foto: Kjersti Sandvik
STABILITET OG LØNNSOMHET: Norges Fiskarlag skal ta ansvar for en helhetlig norsk fiskerinæring, sa leder Kjell Ingebrigtsen i sin tale til landsmøte. Her sammen med Brit Sæle Instebø, Kjell Ingebrigtsen og Kåre Heggebø Foto: Kjersti Sandvik

Fiskarlaget forlanger å bli tatt hensyn til

Kvotemeldingen, havvindmøller, oljeutvinning og brexit var noen av sakene fiskarlagsleder Kjell Ingebrigtsen var innom i sin hilsen til landsmøtet i Norges Fiskarlag.

Samfunn
Kjersti Sandvik
30. oktober 2019 09:41

- Fiskarlaget er ikke lenger bare for de spesielt interesserte. Fiskeri- og sjømatpolitikk er viktig for flere enn den innerste krets, sa Ingebrigtsen til medlemmene sine. 

Vanskelige spørsmål

- Å ta beslutninger i vanskelige spørsmål er blitt vårt lodd i livet, fortsatte han og siktet til arealkonflikten i forbindelse med den planlagte vindmølleparken Hywind-Tampen.

- Dessverre er det ikke vanskelig å finne andre eksempler og dette beklager jeg, sa Ingebrigtsen.

Landsstyret ber Stortinget ta på alvor de innvendinger og forslag som kommer fra fiskerne i denne saken. 

- Jeg vil si til alle dere andre som ser muligheter i havrommet at diaolog er viktig, men det må ikke bli slik at når man har snakket sammen, så er jobben gjort. Vi stiller ikke opp på flere dialoger uten å ha en klar forsikring om at man reelt sett vil bli tatt hensyn til, sa Ingebrigtsen.

Vanskelige spørsmål er kvotemeldingen, havvindmøller og arealkonflikter til havs. Hvordan framtidens fiskefartøy skal se ut og hvor stort miljøavtrykk næringen kan ha er viktig å ta med seg videre når Fiskarlaget skal planlegge for framtiden. 

Sover ikke på vakt

Ingebrigtsen var også innom turistfisket og ønsker velkommen et strengere regelverk.

- Norges Fiskarlag har vært en aktiv pådriver for å få et effektivt regelverk for turistfisket. Dette synes å være glemt av noen, og jeg tillater meg derfor å påpeke at Norges Fiskarlag ikke har sovet på vakt, sa Ingebrigtsen. 

Han ga også ros til regjeringen for et godt arbeid i Brexitprosessen, og benyttet samtidig anledningen til å uttrykke sin skuffelse over at det ikke er en endret situasjon inn mot det russiske markedet. 

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.