STORE INVESTERINGER: Nergårds anlegg i Senjahopen er viktige for satsingen kommunen skal gjøre i havnen.Foto: Eskild Johansen
STORE INVESTERINGER: Nergårds anlegg i Senjahopen er viktige for satsingen kommunen skal gjøre i havnen.Foto: Eskild Johansen

Berg-ordfører: - Nergård skaper usikkerhet om havneutbedring

Ordfører Roar Åge Jakobsen mener manglende avklaring fra Nergård om de vil satse på videreforedling i Senjahopen, skaper usikkerhet.

Industri
Nils Torsvik
Telefon 55 21 33 21
Mobil 932 56 325
24. oktober 2019 17:30Oppdatert:
25. oktober 2019 07:48

Jakobsen, som er ordfører i Berg kommune på Senja, viser til at kommunen har gått inn i et stort havneprosjekt, med investeringer på 127 millioner kroner for å få dypere innløp til havnen og i å tilrettelegge et 145 mål stort industriområde.

zoomOrdfører Roar Åge Jakobsen.
Ordfører Roar Åge Jakobsen.

- Nergård har vært med på å støtte planene for å ruste opp havnen. De har deltatt på møter med Stortinget for å få en statlig garanti og sagt at de vil satse på Senjahopen, sier Berg-ordføreren.

- Men nå er det blitt forferdelig stilt fra Nergård-sjefen, sier han og skjønner ikke hva planene til Nergård er.

Uavklart

- Trålerne kommer nå bare inn til Senjahopen og losser frossenfisk til fryselageret og går ut igjen, sier Jakobsen.

Han viser til at i tillegg til usikkerheten Nergård skaper, er det også er uavklart om de får momskompensasjon for arbeidet, noe som kan påføre kommunen en ekstrakostnad på 32 millioner kroner.

- Kuvending av dimensjoner

Konsernsjef Tommy Torvanger i Nergård sier at han ikke kjenner seg igjen i Jakobsens beskrivelse av selskapets rolle i utbedringen av havnen.

- Vi deltok sammen med Jakobsen i møtet på Stortinget, der vi redegjorde for våre planer i Senjahopen. Der viste vi også til hvilke følger det ville få å fjerne utbedringen av havnen fra NTP (den nasjonale transportplanen - red anm.), noe vi unngikk gjennom vårt engasjement, sier Torvanger, og mener Berg-ordføreren gjør en kuvending av dimensjoner når han nå beskylder Nergård for ikke å stille opp.

- Vi har støttet arbeidet for å oppruste havnen, for å få bedre infrastruktur med nok strøm fra Troms Kraft og bedre veier. Jakobsen burde svart på mitt forsøk på å nå ham på telefon for å oppklare hva han mener. Jeg er forundret over at denne kritikken kommer nå, sier Nergård-sjefen.

( VILKÅR )

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.