Næringer i havet søker fellesskap

Havbruk
Kjersti Sandvik
22. oktober 2019 09:20

I et prosjekt ledet av Senter for hav og Arktis skal sentrale norske havnæringsaktører finne svar på hvordan sameksistens i havet kan se ut i framtiden.

Status for sameksistens blant havnæringene skal kartlegges og realistiske framtidsscenarier skal presentere. Prosjektet søker en felles forståelse av bærekraftsbegrepet, som kan støtte opp om vellykket sameksistens og vil gi råd om hvordan bedre sameksistens og synergier kan oppnås.

- Aktiviteten, spesielt i kystsonen, er økende og det er viktig å finne løsninger som unngår arealkonflikter. Vi tror det kan skapes synergier og vinn-vinn-situasjoner der vi i dag ser utfordringer. Det fordrer imidlertid samarbeid og derfor gleder det oss stort at næringene selv bidrar i prosjektet, sier direktør Jan-Gunnar Winther ved Senter for hav og Arktis, i en pressemelding.

Med på laget er Equinor, Norsk olje og gass, Sjømat Norge, Norges Råfisklag og Norges Rederiforbund. Aktørene er del av senterets fagråd, og vil bidra i finansieringen av prosjektet.

Menon Economics og SINTEF Ocean har fått i oppdrag å gjennomføre prosjektet. Gjennom det neste året skal de skrive tre rapporter på vegne av senteret.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.