RAUDÅTE: Arne Pedersen, leder i Norges Kystfiskarlag, tror at det kystnære raudåtefiske vil bli tema i de norsk-russiske fiskeriforhandlingene fremover.Foto: Eskild Johansen
RAUDÅTE: Arne Pedersen, leder i Norges Kystfiskarlag, tror at det kystnære raudåtefiske vil bli tema i de norsk-russiske fiskeriforhandlingene fremover.Foto: Eskild Johansen

Kystfiskarlaget spår at raudåte blir tema i forhandlinger med Russland

Norges Kystfiskarlag mener det kystnære raudåtefiske rammer fremtidige årsklasser av torsk. Og at russerne dermed vil ha et ord med i laget.

Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
18. oktober 2019 09:55

Tidligere i år ble det kjent at regjeringen åpner opp for et stort kommersielt fiske etter hoppekrepsen raudåte. Totalkvoten er på 254.000 tonn som skal fiskes utenfor 1000 meters dybdekvote. I tillegg foregår det et kystnært raudåtefiske.

Rammer torsken

Norges Kystfiskarlag mener at det kystnære fisket etter raudåte vil kunne ramme fremtidige årsklasser av både torsk og andre fiskearter. Og med det bakteppet, mener organisasjonen at raudåte vil bli tema i de norsk-russiske forhandlingene om fiskekvotene i Barentshavet fremover. 

zoomTALLRIK: Ifølge havforskere finnes det så mye raudåte i havet at det ikke er mulig for menneskehjernen å fatte de store mengdene.
TALLRIK: Ifølge havforskere finnes det så mye raudåte i havet at det ikke er mulig for menneskehjernen å fatte de store mengdene.

Vil bli tema

«Ettersom vi forvalter torskebestanden i fellesskap med Russland er det naturlig at den russiske forhandlingspart blir bragt med i fremtidige diskusjonen omkring forvaltningen av raudåte, da deres torskeandel også har sine gytefelt innenfor norsk territorialgrense», sier leder i Kystfiskarlaget Arne Pedersen i en uttalelse på Kystfiskarlagets nettsider.

Dersom raudåtefisket får fortsette i de kystnære områdene i årene som kommer, er Pedersen sikker på at raudåta vil bli diskusjonstema i fremtidige forhandlinger.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.