Tror kronen skal enda mer ned

Redaksjonen
17. oktober 2019 15:35

Kronesvekkelsen fortsetter etter «marerittdag»: - Kronen har enda tøffere tider i vente, tror DNB-strateg Ingvild Borgen Gjerde. 

Rekordsvake nivåer

Den norske kronen fortsetter å svekke seg torsdag etter å ha blitt handlet til rekordsvake nivåer mot euroen onsdag. Svekkelsen gjør seg også gjeldende mot dollar, der kronen er på sitt svakeste på 18 år. Torsdag morgen koster en euro 10,1772 kroner, en dollar 9,1946 kroner, ett britisk pund 11,7363 kroner og en svensk krone 0,9390 kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Rente- og valutastrateg Ingvild Borgen Gjerde i DNB Markets påpeker at kronesvekkelsen onsdag var betydelig større enn for den svenske kronen. Det tyder på at det kronespesifikke faktorer som har drevet fallet, mener hun.

- Ingen åpenbare forklaringer

«Den norske kronen hadde..(..) en dag den kanskje helst vil glemme i går, da den svekket seg til nær det svakeste nivået noensinne mot euro», innleder i sin valutakommentar i DNB Markets’ morgenrapport, og tror altså at det vil komme mer.

«Det som er sikkert er at etter å ha stabilisert seg i intervallet 9.50-9.80 mot euro fra slutten av 2017 og gjennom første halvår i år, har euro mot norske kroner trendet tydelig svakere siden i sommer. Vi tror denne trenden fortsetter en liten stund til, og at kronen vil handle så svakt som 10,20 mot euro innen utgangen av året», skriver DNB-strategen.

Heller ikke Valutastrateg Nils Kristian Knudsen i Handelsbanken Capital Markets finner noen enkel forklaring på kronesvekkelsen.

- Vi finner ingen åpenbare forklaringer på hvorfor kronesvekkelsen har vært så stor, sier Knudsen til DN.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.