Fiskebåt kritisk til at NH90-helikoptrene er satt på bakken

Torhild Måkestad Martinussen
Telefon 55 30 22 34
Mobil 98404287
16. oktober 2019 16:02Oppdatert:
16. oktober 2019 16:07

I et brev forbundet Fiskebåt har sendt til Forsvarsdepartementet, viser de til at kystvakthelikoptrene er en svært viktig ressurs for redningsberedskapen i de nordlige havområdene.

«Fiskebåt er svært kritisk til at samtlige NH90-helikopter er satt på bakken i påvente av ferdigstillelse av det luftforsvaret omtaler som kvalitetssikring av vedlikeholdet», skriver Fiskebåt på sine nettsider. 

Forbundet viser til at de «er kjent med at operativ driftstid for NH90 på de helikopterbærende kystvaktfartøyene har blitt betydelig mindre enn forutsatt».

- Etter det vi kjenner til kan NH90 i dag kun operere ut fra to av fartøyene i kystvaktflåten, og samlet årlig tilgang på helikopter er kun 200 døgn. Kystvakthelikopterne er en svært viktig ressurs i redningsberedskapen. Redningshelikoptrene fra de landbaserte basene er langt unna ved hendelser langt til havs. Helikoptrene fra kystvakta har derfor hatt en helt sentral rolle for norsk næringsvirksomhet i nordområdene, sier avdelingsleder i Fiskebåt, Tor Are Vaskinn.

I brevet vises det til at fiskere og sjøfolk som jobber i nordområdene forventer at det finnes en beredskap og i realiteten er det kun tilstedeværelse av kystvakt med helikopter som kan dekke behovet for snarlig hjelp.

( VILKÅR )
DEL SAKEN

Kommentarer

Kommentarfeltene er midlertidig stengt. Dette skyldes at dagens ordning er i strid med Fiskeribladets GDPR-regler.
Om GDPR

Vennlig hilsen
Øystein Hage, redaktør.

 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Fiskeribladet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.