FOREDLING: AV FISK: Hvordan skal vi få til mer av dette her til lands? Det skal diskuteres i Tromsø i dag.Arkivfoto: Per Thrana
FOREDLING: AV FISK: Hvordan skal vi få til mer av dette her til lands? Det skal diskuteres i Tromsø i dag.Arkivfoto: Per Thrana

Torskekonferanse: Hvorfor foredles så lite av den norske fisken her hjemme?

9. oktober 2019  kl 08:15

Ørjan Nergaard i Lerøy Seafoods mener at både næringen og politikerne bør få øynene opp for at stadig mindre hvitfisk videreforedles her hjemme. Han tar opp saken på Norges største konferanse for hvitfisk. I dag starter Hvitfisk 2019 i Tromsø. Konferansen, som er en forlengelse av den årlige Torskefiskekonferansen, åpner med at organisasjonen Arena Fish 365 tar opp den viktige debatten om videreforedling i Norge. Arena Fish 365 representerer 80 prosent av filetnæringen, og har som mål å øke verdiskaping av hvitfisk gjennom økt bearbeiding. - Vi skal snakke om at bearbeiding av råstoff går ned i Norge. Både næringen og politikerne ønsker at bearbeidingen av råstoff skal øke. Vi skal diskutere litt hvorfor det går andre veien, sier Ørjan Nergaard, råstoffsjef i Lerøy, til Fiskeribladet. FOREDLING: AV FISK: Hvordan skal vi få til mer av dette her til lands? Det skal diskuteres i Tromsø i dag.Arkivfoto: Per Thrana

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...