NØKKELEN TIL LØSNINGER: Når vi forstår hvordan slimlagene fungerer og hvilke egenskaper de har, har vi nøkkelen til løsninger på flere helse- og velferdsutfordringer i oppdrettsnæringen, mener forfatteren.Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Nofima
NØKKELEN TIL LØSNINGER: Når vi forstår hvordan slimlagene fungerer og hvilke egenskaper de har, har vi nøkkelen til løsninger på flere helse- og velferdsutfordringer i oppdrettsnæringen, mener forfatteren.Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Nofima

Et sleipt velferdstilbud

6. oktober 2019  kl 10:02

Hva er det som gjør at hundre forskere fra 17 forskjellige nasjoner samles i tre dager for å snakke om fiskeslim? Hva har dette med fiskens helse og velferd å gjøre? Svaret er faktisk - nesten alt! Fiskens slimlag kan beskrives som en barriere mot ytre påvirkning og disse livsnødvendige barrierene finnes både i skinn, gjeller, tarm, finner, nese og øyne.  Nesten alt som gjøres i oppdrett påvirker fiskens slimlag. Både teknologiske løsninger, miljøfaktorer, håndtering og ulike fôringredienser påvirker hvordan de beskyttende barrierene fungerer. NØKKELEN TIL LØSNINGER: Når vi forstår hvordan slimlagene fungerer og hvilke egenskaper de har, har vi nøkkelen til løsninger på flere helse- og velferdsutfordringer i oppdrettsnæringen, mener forfatteren.Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Nofima

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...

Senk skuldrene, bli med på fiskarkveld!

Kommentar
13. oktober 2019 15:56

Framtidsmaten vår

Kommentar
13. oktober 2019 08:20

Jantelov og skam - slutt med det!

Kronikk
12. oktober 2019 14:13

Hav og klima er budsjettapere

Kommentar
12. oktober 2019 11:06

- Jeg er på banen for å redde villaksen

Leserinnlegg
3 kommentarer12. oktober 2019 10:01

- Kystfiendtlige høyrekutt

Leserinnlegg
10. oktober 2019 15:44

- Hva er det med størja?

Kommentar
3 kommentarer6. oktober 2019 14:40

Nasjonal dugnad for fôr

Kommentar
6. oktober 2019 11:23

En stortingsmanns rundreise i Finnmark

Leserinnlegg
1 kommentar5. oktober 2019 13:12

Hva nå med fiskeri- og sjømatnæringen?

Kronikk
5. oktober 2019 12:16

Havbruk til havs

Kommentar
5. oktober 2019 07:06

- Nord-Norge har tapt store fangstandeler til sør

Leserinnlegg
3 kommentarer2. oktober 2019 20:16

- Blåfrossen laks er egentlig grønn!

Leserinnlegg
2. oktober 2019 05:00
FASTE SKRIBENTER
SKRIBENTER
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...