VIL ENDRE MATVANER: Hensikten med karbonavgift på rødt kjøtt og annen matvareproduksjon som gir store klimagassutslipp.Foto: Adrian Nielsen
VIL ENDRE MATVANER: Hensikten med karbonavgift på rødt kjøtt og annen matvareproduksjon som gir store klimagassutslipp.Foto: Adrian Nielsen

Ernas ekspertgruppe vil straffe landbruket til fordel for sjømatnæringen

30. september 2019  kl 10:09

Sjømat Norge mener det ikke er noen god idé å utrede en karbonavgift på storfékjøtt slik ekspertutvalgsrapporten statsminister Erna Solberg (H) la fram i FN sist mandag foreslår.

Vil ikke straffe - Vi ønsker ikke å «straffe» matproduksjon som ikke er så klimavennlig med avgifter. Myndighetene må heller bruke gulrot enn pisk. Vi er veldig glade for at rapporten konkluderer med at å spise mer sjømat er en del av løsningen på klimautfordringene. Derfor er det bedre å fremme mat fra havet og endre folks matvaner på den måten, det er bra for klimaet og for folks helse, sier direktør for samfunnskontakt i Sjømat Norge, Aina Valland. VIL ENDRE MATVANER: Hensikten med karbonavgift på rødt kjøtt og annen matvareproduksjon som gir store klimagassutslipp.Foto: Adrian Nielsen

LOGG INN

Glemt passord? Trykk her
Ikke abonnent?
Få tilgang til alt digitalt innhold på Fiskeribladet:
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 10,- for én måned, deretter kr 349,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Papiravisen levert hjem mandag, onsdag og fredag
  • Fiskeribladet.no
  • Den digitale papiravisen kl 15.45 dagen før
  • Du betaler kr 100,- for én måned, deretter kr 379,- per måned
  • Ingen bindingstid
  • Alt innhold på Fiskeribladet.no i 24 timer

Abonnementet løper til det sies opp. Tilbudet gjelder nye kunder.

Andre prisalternativer

Abonnementsbetingelser

Kommentarer

Har du en mening om denne saken? Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. Vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis også respekt for andre debattanter. Vær saklig og husk at mange kan se hva du skriver. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå.
Vennlig hilsen Øystein Hage, redaktør.

Henter kommentarer Henter kommentarfelt...
 
Få nyheter rett inn i innboksenI tillegg får du: Ledige stillinger, rubrikkannonser og daglige vitser.
Fiskeribladet
Sandbrogaten 5 - 7
5003 Bergen
Org nr 911 650 924
Sentralbord
55 21 33 00
Vi benytter cookies X Lukk infoFiskeribladet AS bruker teknologi som informasjonskapsler (cookies) og annen sporingsteknologi for å analysere trender, administrere våre tjenester, spore brukeradferd og til å samle informasjon om hele vår brukerbase. Uregistrerte brukere kan skru av slik sporing i browser innstillingene på enheten de bruker ved å skru på «ingen sporing». Les hele vår cookie policy...